Ingredience na játrový salát s fíky a ořechhy
- 500 g jater (použila jsem kuřecí, ale můžou být jakákoliv)
- 10 g celozrnné špaldové mouky
- 4 fíky (200 g)
- 60 g vlašských ořechů
- 2 lžičky čekankového sirupu příp. medu (20 g)
- 60 ml vody
- 160 g salátových listů (Lidl – v sáčku už umytý)
- řepkový olej ve spreji (4 ml)
- pepř
- sůl

Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup receptu
- Játra umyj a zbav případného tuku. Opepři je a posypej moukou z obou stran. Pozor, nesolit, ztvrdly by. Pak je dej do lednice.
- Umyj a nakráj fíky a ořechy nasekej nožem na drobněji.
- Vystříkej pánvičku troškou oleje a opraž na něm ořechy pár desítek sekund, přidej fíky a čekankový sirup a nechej zkaramelizovat. Podlij troškou vody a chvil ještě opékej, aby se všechny chutě spojily. Směs pak vyndej z pánve a tu umyj nebo použij čistou.
- Opět pánev vystříkej troškou oleje a opeč játra z každé strany zhruba minutu. Nepeč je moc dlouho, byly by vysušené, ale ani ne moc krátce. Když na ně zatlačíš, neměla by z nich vytékat krev. Po dopečení je trošku osol.
- Na talíř dej lístky salátu, ideální je už umytý, který se prodává v sáčku. Kupuju v Lidlu. Na salát dej játra a přelij je zkaramelizovanou směsí. Nahoře můžeš ozdobit rozkrojeným fíkem.
- Podávej s celozrnným toastem opečeným v topinkovači.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez fíků na ozdobu a bez přílohy.
- 🎄 Chceš 12 receptů na fitness vánoční cukroví? 👉 Získat e-kuchařku zdarma

Komentáře