Ingredience

  • 500 g kuřecích nebo krůtích jater
  • 1 kg brambor (varný typ C)
  • 100 g žampiónů
  • 150 ml podmáslí (1 %)
  • 2 vejce (90 g)
  • 4 stroužky česneku (15 g)
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce petržele (sušené nebo čerstvé)
  • 1 lžička sladké mleté červené papriky (3 g)
  • 1 ½ lžičky soli
  • 1 lžička pepře
Fitness játra na bramborákové peřině - recept Bajola

Postup

  1. Oloupejte česnek.
  2. Oloupejte brambory a strouhejte na struhadle nahrubo.
  3. Brambory osolte (1 lžička), opepřete, přidejte majoránku, petržel a česnek a dobře promíchejte.
  4. Rozpalte troubu na 180 °C.
  5. Játra umyjte a očistěte od tuku.
  6. Žampiony umyjte a nakrájejte na plátky.
  7. Vejce rozmíchejte s podmáslím a přidejte ½ lžičky soli.
  8. Zapékací mísu o rozměru 28 × 18 cm vystelte pečícím papírem. Můžete použít i větší, výsledek bude nižší.
  9. Z brambor slijte vodu a dejte je na dno pekáčku.
  10. Pak naskládejte játra, žampiony a zalijte vaječnou směsí.
  11. Nakonec posypejte červenou paprikou a pečte 40 minut.

Poznámky

  • Upřednostňujte bio játra z domácího chovu od prověřeného dodavatele, kde nekrmí zvířata růstovými hormony (ty totiž prochází přes játra).
  • Pokud chcete ještě více bílkovin, můžete před pečením přidat nahoru nahrubo nastrouhané tvarůžky. V tomto případě ale uberte na soli, protože tvarůžky jsou slané.
  • Protože je česnek těžký, doporučuji toto jídlo až po tréninku. Můžete česnek vynechat, ale nebude to úplně ono.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)