Ingredience

Pomazánka

  • ½ avokáda (60 g)
  • 2 vejce (100 g)
  • 80 g tuňáka ve vlastní štávě (nebo olivovém oleji)
  • 150 g nízkotučného cottage tužší konzistence
  • sůl
  • pepř
  • troška citrónové šťávy

Ostatní

  • celozrnné pečivo
  • rajče
  • paprika

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo (8 minut od bodu varu) a protlačte je přes sítko na brambory nebo nakrájejte na drobné kostičky.
  2. Z cottage sýru slijte přebytečnou smetanu a z tuňáka šťávu, pokud je ve vlastní šťávě.
  3. Avokádo rozmixujte nebo dobře rozmačkejte vidličkou.
  4. Všechny ingredience dobře smíchejte.
  5. Pokud máte tuňáka ve vlastní šťávě, můžete přidat lžíci olivového oleje, pokud chcete pomazánku krapet chutnější.
  6. Osolte a opepřete dle vlastní chuti.
  7. Dejte do lednice vychladit a namažte na celozrnné pečivo. Pokud chcete jednohubky, rozkrájejte například cereální bagetku na kolečka.
  8. Dozdobte cherry rajčetem nebo paprikou. Možno posypat i pažitkou.
  9. Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na pomazánku bez pečiva a zeleniny.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)