Ingredience na fit vepřovou panenku

  • 600 g vepřové panenky
  • 3 lžíce přírodní sójové omáčky (45 ml)
  • 1 lžíce olivového oleje (15 ml)
  • 2 lžíce vody (30 ml)
  • 2 stroužky česneku (12 g)
  • ½ lžičky pepře (0,5 g)

Postup receptu

  1. Smíchejte sójovou omáčku, olej, prolisovaný česnek, vodu a pepř.
  2. Maso pořádně omyjte a dejte vcelku do marinády. Nechejte přes noc marnovat v lednici.
  3. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  4. Panenku vytáhněte z marinády a zprudka opečte na pánvi ze všech stran, aby se maso zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté.
  5. Do pekáče vystlaného pečícím papírem dejte opečené maso a zalijte marinádou.
  6. Pečte 15 – 20 minut na 180 °C, vytáhněte z trouby a nechte ještě alespoň 5 min odpočinout. Pozor, ať panenku nepečete moc dlouho, byla by vysušená. Záleží také na její velikosti.
  7. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)