Ingredience na fit vepřovou panenku
- 600 g vepřové panenky
- 3 lžíce přírodní sójové omáčky (45 ml)
- 1 lžíce olivového oleje (15 ml)
- 2 lžíce vody (30 ml)
- 2 stroužky česneku (12 g)
- ½ lžičky pepře (0,5 g)
Postup receptu
- Smíchejte sójovou omáčku, olej, prolisovaný česnek, vodu a pepř.
- Maso pořádně omyjte a dejte vcelku do marinády. Nechejte přes noc marnovat v lednici.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Panenku vytáhněte z marinády a zprudka opečte na pánvi ze všech stran, aby se maso zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté.
- Do pekáče vystlaného pečícím papírem dejte opečené maso a zalijte marinádou.
- Pečte 15 – 20 minut na 180 °C, vytáhněte z trouby a nechte ještě alespoň 5 min odpočinout. Pozor, ať panenku nepečete moc dlouho, byla by vysušená. Záleží také na její velikosti.
- Maso nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
Komentáře