Ingredience

Postup

  1. Játra umyjte a nákrajejte na menší části.
  2. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte s kmínem na trošce oleje.
  3. Přidejte játra, opepřete a nechejte zatáhnout. Pozor, nesolit, játra by ztvrdly.
  4. Zalijte půlkou vývaru a nechejte dusit pod pokličkou 30 minut.
  5. Přilejte zbytek vývaru, chvíli povařte a zceďte (oddělte vývar od jater a cibule).
  6. Polovinu jater dejte stranou a druhou polovinu jater i s cibulí a trochou vody rozmixujte dohladka pomocí ponorného mixéru.
  7. Vývar vraťte na plotnu, vmíchejte rozmixovaná játra, osolte a přiveďte k varu.
  8. Mezitím rozmíchejte mouku ve vodě, doporučuji v mixéru, aby se neudělaly hrudky, a pak pomalu za stálého míchání vlejte do omáčky.
  9. Vložte zbytek jater a ještě chvíli povařte.
  10. Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru.

Poznámky

  • Upřednostňujte bio játra z domácího chovu od prověřeného dodavatele, kde nekrmí zvířata růstovými hormony (ty totiž prochází přes játra).
  • Omáčku můžete i zmrazit.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)