Ingredience na fit tortillové lasagne
Základ
- 1 kg mletého masa hovězího nebo krůtího
- 425 g kukuřice v plechovce (bez cukru)
- 425 g fazolí v plechovce (bez cukru)
- 450 g loupaných rajčat nebo salsy bez cukru
- 375 g nízkotučného sýru (např. mozarella light nebo Eidam do 30 %)
- 6 ks velkých celozrnných tortill (Lidl – 372 g) nebo 3 ks lavaše
Ostatní
- 1 ks menší cibule (70 g)
- 6 stroužků česneku (30 g)
- 1 lžička mleté papriky (sladké nebo pálivé dle preference, doporučuji pálivou, i když nemáte rádi ostré)
- 1 lžička oregana
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- řepkový olej (2 ml)

Postup receptu
- Nastrouhejte sýr, otevřete všechny plechovky, slijte z nich vodu a oloupejte česnek.
- Oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a nechejte ji ve velké pánvi nebo velkém hrnci zesklovatět na trošce řepkového oleje.
- Přidejte mleté maso, osolte, opepřete a nechejte zatáhnout. Hovězí maso trvá o něco déle než krůtí.
- Přidejte fazole, kukuřici, všechno koření, promíchejte, přidejte loupaná rajčata nebo salsu a prolisovaný česnek. Nechejte společně provařit 5 – 10 minut.
- Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
- Do skleněné zapékací mísy o rozměru 35 × 21 × 14 cm dejte na dno 2 tortilly nebo chléb lavaš, pak masovou směs, nastrouhaný sýr a vrstvy opakujte. Množství vrstev záleží na tom, jestli použijete tortilly nebo lavaš a jak velkou máte zapékací mísu. Poslední vrstva bude sýr, kde je potřeba ho dát ze všech vrstev nejvíc, aby se vytvořila jednolitá sýrová vrstva. Na obrázku u postupu mi už nevyzbylo dostatek, musela jsem jít přikoupit a ještě to po upečení doplnit a znovu zapéct. 🙂
- Dejte péct na 20 minut. Pokud jste použili maso hovězí, tak 30 minut.


Komentáře