Ingredience na zdravou dýňovou sekanou

Sekaná

  • 500 g mletého hovězího nebo krůtího masa
  • 300 g dýňového pyré (udělala jsem z máslové dýně)
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku (15 g)
  • 1 lžička mleté papriky nebo kari
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře

Marináda

  • 50 ml vody
  • 20 ml olivového oleje extra panenského
  • 1 lžička mleté papriky nebo kari
Fitness dýňová sekaná - zdravý recept Bajola

Postup receptu

  1. Pokud nemáte dopředu připravené dýňové pyré, udělejte ho podle tohoto návodu. Můžete použít libovolný druh dýně, ale myslím si, že nejlepší je Hokaidó. Já jsem použila máslovou dýni, postup na pyré je stejný s tím rozdílem, že se musí po upečení dužina vydlabat. Slupka se dá konzumovat jenom u dýně Hokaidó.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Smíchejte maso, vejce, prolisovaný česnek, všechno koření a dýni. Pokud chcete výsledek žlutější, dejte místo mleté papriky kari. Pořádně propracujte rukama v kompaktní hmotu. Několikrát hmotou bouchněte o podložku, aby se odstranil vzduch.
  4. Vytvarujte do oválného tvaru a dejte do pekáčku. Já jsem použila skleněný oválný.
  5. V mističce udělejte marinádu z papriky nebo kari, oleje a vody, pořádně rozmíchejte a pomocí silikonové mašlovačky sekanou potřete. Zbytek vylijte na dno pekáčku. V průběhu pečení případně ještě trošku vodu dolívejte, aby se sekaná nepřipekla.
  6. Pečte nepřiklopené cca 40 minut na 180 °C. Po upečení zkontrolujte rozkrojením, jestli je sekaná propečená. Pokud budete péct moc dlouho, může se sekaná vysušit.
Fitness dýňová sekaná - zdravý recept Bajola Fitness dýňová sekaná - zdravý recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)