Ingredience na recept

Sekaná

  • 500 g mletého hovězího nebo krůtího masa
  • 300 g dýňového pyré (udělala jsem z máslové dýně)
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku (15 g)
  • 1 lžička mleté papriky nebo kari
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře

Marináda

  • 50 ml vody
  • 20 ml olivového oleje extra panenského
  • 1 lžička mleté papriky nebo kari
Fitness dýňová sekaná - zdravý recept Bajola

Postup receptu

  1. Pokud nemáte dopředu připravené dýňové pyré, udělejte ho podle tohoto návodu. Stejný postup je i pro máslovou dýni nebo jiné druhy dýní s tím rozdílem, že se musí po upečení dužina vydlabat. Slupka se dá konzumovat jenom u dýně Hokaidó.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Smíchejte maso, vejce, prolisovaný česnek, všechno koření a dýni. Pokud chcete výsledek žlutější, dejte místo mleté papriky kari. Pořádně propracujte rukama v kompaktní hmotu. Několikrát hmotou bouchněte o podložku, aby se odstranil vzduch.
  4. Vytvarujte do oválného tvaru a dejte do pekáčku. Já jsem použila skleněný oválný.
  5. V mističce udělejte marinádu z papriky nebo kari, oleje a vody, pořádně rozmíchejte a pomocí silikonové mašlovačky sekanou potřete. Zbytek vylijte na dno pekáčku. V průběhu pečení případně ještě trošku vodu dolívejte, aby se sekaná nepřipekla.
  6. Pečte nepřiklopené cca 40 minut na 180 °C. Po upečení zkontrolujte rozkrojením, jestli je sekaná propečená. Pokud budete péct moc dlouho, může se sekaná vysušit.
Fitness dýňová sekaná - zdravý recept Bajola Fitness dýňová sekaná - zdravý recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)