Ingredience

  • 1 kg kuřecích prs
  • ½ cibule (60 g)
  • 2 lžíce mleté papriky (30 g)
  • 300 ml kuřecího vývaru nebo vody
  • 70 g žervé (light lučinové pomazánky Goldessa Lidl)
  • 50 ml nízkotučného mléka
  • 2 lžíce celozrnné žitné mouky (10 g)
  • 1 lžička soli (3 g)
  • ½ lžičky pepře (0,5 g)
  • řepkový olej na vytření pánve (2 g)

Postup

  1. Z masa odstraňte tuk a nakrájejte na kostičky
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Na pánvi osmahněte na trošce oleje cibuli a nechejte zesklovatět.
  4. Přidejte osolené maso a zprudka opečte ze všech stran.
  5. Zaprašte paprikou, chvilku povařte a zalijte vývarem nebo vodou. Vařte přiklopené cca 15 minut.
  6. Vytáhněte maso a omáčku přeceďte přes sítko, abyste se zbavili cibule.
  7. Přidejte žervé a nechejte rozpustit. Podle potřeby můžete zahustit moukou rozmíchanou v trošce mléka, a dochuťte solí.
  8. Vraťte maso a ještě pár minut společně povařte.
  9. Podávejte s fitness ovesným knedlíkem nebo rýží uvařenou v rýžovaru.

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - vař se mnou a vyhraj fit knihu!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži