Ingredience na zdravé kuře na paprice

  • 4 kuřecí čtvrtky s kostí (600 g celkem, čistá váha masa 400 g)
  • ½ cibule (60 g)
  • 2 lžíce sladké mleté papriky (10 g)
  • 1 litr vody (pro pomalý hrnec 500 ml)
  • 50 ml nízkotučného mléka (0,5%)
  • 2 lžíce celozrnné žitné mouky (10 g)
  • sůl
  • řepkový olej ve spreji (2 ml)
Fitness kuře na paprice - pomalý hrnec - zdravý recept Bajola

Postup receptu

  1. Z masa odstraň všechnu kůži podle tohoto návodu.
  2. Cibuli oloupej a nakrájej nadrobno.
  3. Ve středně velkém hrnci osmahni na trošce oleje cibuli a nechej zesklovatět.
  4. Přidej osolené kuřecí čtvrtky a zprudka opeč ze všech stran.
  5. Pokud nemáš pomalý hrnec, zapraš maso paprikou, chvilku orestuj, zalij vodou a pomalu vař přiklopené cca 1 hodinu. A až dovaříš, tak si přeči, proč je dobré používat pomalý hrnec 🙂 Dále pokračuj až bodem 7. Bod 6 platí jen pro ty, kteří mají pomalý hrnec.
  6. Pokud máš pomalý hrnec, maso vytáhni a přemísti do pomalého hrnce. Do původního hrnce přidej sladkou papriku, chvilku orestuj a zalij vodou. Chvilku povař a vše vlij do pomalého hrnce. Maso ještě posypej nahoře paprikou a vař na stupeň Low 2,5 hodiny. Pak do masa zakroj a ochutnej, zda už je hotové, pokud ne, vař dál do změknutí 0,5 – 1 hod.
  7. Vytáhni maso z hrnce a vývar přeceď přes sítko, cibuli vyhoď.
  8. Smíchej mléko s moukou a za stálého míchání pomalu nalévej do omáčky, pár minut provař a dle chuti osol.
  9. Podávej s celozrnnými těstovinami nebo rýží uvařenou v rýžovaru.
  10. Kalorické hodnoty jsou uvedeny bez přílohy. Počítám, že jedna kuřecí čtvrtka bez kosti a kůže má 100 g masa.
  11. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  12. Chceš vzorové jídelníčky na hubnutí sestavené z mých receptů? Najdeš je v mojí nové TIŠTĚNÉ KUCHAŘCE a ještě mnohem víc! Nyní se slevou a 3 bonusy 👉 Stáhnout ukázku
Fitness kuře na paprice - pomalý hrnec - zdravý recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Z vývaru bude omáčka chutnější. Jak udělat domácí fitness vývar
  • Papriku nesmíš při restování připálit, jinak zhořkne.
  • Pokud chceš ušetřit čas, můžeš při použití pomalého hrnce předrestování masa vynechat a jen všechny ingredience (maso, cibuli, papriku, vývar) vložit do pomalého hrnce, nicméně zatím jsem to nezkoušela, takže nevím, jaký bude rozdíl v chuti.