Ingredience

  • 250 g celozrnných farfallí
  • 400 g kuřecích nebo krůtích prsou
  • 450 g mraženého špenátu nebo čerstvého
  • 250 ml podmáslí
  • 125 g mozarelly light nebo jiného nízkotučného sýra
  • 2 stroužky česneku (12 g)
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej (3 ml)

Postup

  1. Farfalle uvařte dle návodu.
  2. Maso zbavte tuku, umyjte, nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a osmahněte na trošce oleje.
  3. Maso dejte bokem a na pánvi nechte rozpustit špenát, který podle potřeby podlijte vodou.
  4. Přidejte sůl, prolisovaný česnek, podmáslí, sýr a povařte.
  5. Přidejte maso a ještě společně provařte.
  6. Podávejte s těstovinami, nahoře můžete posypat sýrem.