Ingredience na fit čínské nudle s masem a zeleninou

Základ

Omáčka

Zelenina

  • 3 stroužky česneku (15 g)
  • 40 g červené papriky
  • 40 g zelené papriky
  • 30 g hlávkového zelí
  • 30 g mrkve
  • 60 g mungo klíčků
Fitness čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou - recept Bajola

Postup receptu

  1. Uvař nudle podle návodu. Vař na skus, protože je ještě budeš ohřívat v pánvi. Já jsem vařila 12 minut.
  2. Mezitím umyj maso a zeleninu. Z masa odstraň všechen tuk.
  3. Maso, papriku a zelí nakrájej na tenké nudličky. Mrkev také, ale to je poměrně oříšek, takže já ji strouhám na tenké plátky pomocí škrabky na brambory. Česnek prolisuj.
  4. Smíchej všechny ingredience na omáčku a dobře promíchej.
  5. Nudle zceď a propláchni studenou vodou, ať se neslepí. Nechej je bokem mírně přiklopené, ať neoschnou.
  6. Pánev vystříkej troškou řepkového oleje ve spreji a maso na něm pár minut orestuj tak, aby bylo hotové, ale nerestuj zbytečně dlouho, ještě se bude jednou tepelně ohřívat. Maso osol podle toho, jak slanou máš sójovou omáčku. Jakmile je maso hotové, přelij ho i s výpekem do jiné nádoby.
  7. Na zbylém výpeku orestuj chvilku česnek, cca 30 sekund, přidej oba druhy papriky a nechej mírně změknout pár minut.
  8. Pak přidej zelí a mrkev a opět chvíli opékej, dokud zelenina nezměkne.
  9. Přidej mungo klíčky, jenom chvíli společně provař, vlož předem uvařené nudle, vlij připravenou omáčku (před vlitím ji promíchej), vše dobře smíchej, přidej maso a ještě chvíli společně prorestuj. Celý proces trvá jen pár minut.
  10. Nakonec nechávám nudle ještě chvíli odpočinout přiklopené pod pokličkou.
  11. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  12. Chceš vzorové jídelníčky na hubnutí sestavené z mých receptů? Najdeš je v mojí nové TIŠTĚNÉ KUCHAŘCE a ještě mnohem víc! Nyní se slevou a 3 bonusy 👉 Stáhnout ukázku

Čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou - foto postupFit čínské nudle s kuřecím a zeleninou - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Nudle na Lo Mein by měly být vaječné žluté cca 3 mm široké, např. tyto. Můžeš použít ale i nudle na ramen nebo jiné podobné těstoviny. Když není zbytí, tak třeba i špagety. Dávej přednost nudlím bez éček, ideálně celozrnným (prostuduj si obal).
  • Sójová omáčka má být správně typu „dark“, protože více barví dotmava. Pokud se ti podaří sehnat takovou ve fermentované formě bez éček, tak použij tu. Já doporučuju tuto se sníženým obsahem soli, ale není dark.
  • Ústřicovou omáčku vybírej kvalitní, tj. aby obsahovala extrakt z ústřic, nikoliv ústřicové aroma, aby tento extrakt byl uveden na prvních místech v ingrediencích, což znamená, že je ho tam ze všech ingrediencí nejvíc, aby sójová omáčka v ní byla fermentovaná, ideálně bez éček, ale bez éček asi neexistuje. Doporučuju např. tuto.
  • Nejlepší pánev pro přípravu čínských nudlí je Wok, ale pokud ji nemáš, tak můžeš použít i jinou velkou těžkou pánev, která dobře drží teplo.
  • Než začneš vařit, všechny ingredience si nejdříve připrav a nakrájej. Jakmile vložíš první ingredienci na pánev, vaření nabere rychlý spád. Budeš mít hotovo tak za 8 minut.
  • Zelenina nemá být rozvařená, ale má být udělaná na skus, aby si zachovala co nejvíce vitamínů, vodu a barvu.