Ingredience na fit ovesný knedlík
- 170 g ovesných vloček
- 50 ml nízkotučného bílého jogurtu
- 2 ks vejce M (100 g)
- špetka soli
- 90 g celozrnné špaldové mouky
Postup receptu
- Ovesné vločky rozemel najemno v mixéru se sekáčkem.
- Dej vařit vodu ve středně velkém hrnci.
- Smíchej vejce s jogurtem, přidej ovesné vločky a špetku soli a pak postupně přisypávej mouku a vyhnětej v kompaktní těsto, můžeš použít kuchyňský robot, ale není to nutné. Mouku sypej postupně, abys jí tam případně nedal/a zbytečně moc, záleží na konzistenci. Pokud se těsto příliš lepí, přidej více mouky.
- Těsto rozděl na dvě části a udělej válečky, které zabal do potravinové fólie a po stranách dobře utáhni.
- Knedlíky dej do vroucí vody a vař 10 minut.
- Podávej například k fitness segedínskému guláši nebo fitness kuřeti na paprice.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Komentáře
Knedlíky vypadají skvěle, zajímavý nápad s potravinovou fólií. Je zajímavé, že v těstě není droždí ani prášek do pečiva, možná to bude tím jogurtem, že získá lepší pórovitost. Vyzkouším a dám vědět :-).
Díky, Irčo, jasně, budu ráda za otestování i info, jak se povedlo 😉
Nechápu, ale zřejmě už se nedá věřit ani receptům s nafoceným tutoriálem.
Mouky jednou tolik, než je psáno a vařila jsem je přes pul hodiny. Zřejmě záleží na velikosti vajec, nicméně i tak jsou odchylky dost markantní.
Dobrý den Majdo, v postupu píšu, že pokud to nevychází, tak se musí dát mouky víc nebo míň. Není to jenom o vejcích, ale taky konzistencí jogurtu (možná jste použila o dost řidší než já, já jsem použila řecký) a roli taky může hrát savost vloček a mouky. Jako poslední možnost je, že jsem udělala v receptu chybu, ale knedlíky jsem podle tohoto receptu dělala už víckrát a myslím si, že tam chyba není, to bych si už asi všimla. Nicméně díky za otestování i komentář.
Vidíte, a já zase použila mouky mnohem méně, než je v receptu. Jen 60g. 🙂 Použila jsem řecký jogurt. 🙂
Aspon vidime, ze neni surovina jako surovina a je potreba to vzdycky trosku prizpusobit podle aktualni konzistence. Diky za komentar 😉
Knedlíky jsem dělal už po druhé a bez problémů. Použil jsem obyčejný nízkotučný jogurt a krásně se to vše propojilo. Moc děkuji za skvělý fittnes recept 💪
Super, tak to jsem se uklidnila, obcas me nektere komentare znejisti, jestli jsem v receptu neudelala chybu v zapisu mnozstvi 🙂 Diky za otestovani i info.
Dělám tenhle vynikající knedlík opakovaně (hlavně s fit kuřecími prsíčky na paprice) a dávám jen trochu víc vloček, protože používám obyčejný jogurt, ne řecký. Vše se hezky spojí, konzistence super. Moc děkuji za skvělý recept (jak na knedlík, tak na fit kuřecí prsa na paprice) 🙂
Verčo, díky za otestování, komentář i pochvalu. To mám radost, že tak chutná 😉
Já udělala z obyc jogurtu a vařila dokud nevyplavaly a musím říct 👌 dělo
Parada, diky za otestovani i komentar, Lucko 😉
Dnes jsem knedlíky vyzkoušela poprvé a super👍 ostatně jako všechny vaše recepty😊