Ingredience na fit kuře na zelí

Maso a zelí

  • 600 g kuřecích nebo krůtích stehen
  • 600 g kysaného zelí bílého nebo červeného
  • 1 lžička sladké mleté papriky (5 g)
  • řepkový olej ve spreji (5 ml)
  • sůl
  • pepř

Fit gratinované brambory

  • 800 g brambor
  • 150 g bílého nízkotučného jogurtu
  • 180 g nízkotučné zakysané smetany (8%)
  • 125 g mozarella light
  • 1 lžička červené papriky (5 g)
  • sůl
  • pepř
Zdravé kuře na zelí - recept Bajola

Postup receptu

  1. Rozehřej troubu na 200 °C.
  2. Zelí dobře propláchni vodou a dej na dno pekáče o rozměru 35 × 21 × 14 cm.
  3. Z kuřecích stehen odstraň kůži podle tohoto návodu, polož na zelí, osol, opepři, posypej mletou paprikou a postříkej řepkovým olejem ve spreji nebo dávkovačem na olej.
  4. Peč 1 – 1,5 hodiny na 200 °C (dle velikosti stehen). V průběhu občas stehna postříkej vodou a můžeš ještě jednou postříkat i olejem.
  5. Můžeš podávat buď s fitness bramborovým knedlíkem nebo souběžně s kuřetem upéct gratinované brambory – brambory oloupej, umyj a nakrájej na tenké plátky. Naskládej první vrstvu brambor na pečícím papírem vystlaný pekáč o rozměru 35 × 21 × 14 cm. Jeden plátek vedle druhého. Každý plátek osol a opepři. Smíchej jogurt a zakysanou smetanu a dej trochu na každou bramboru. Přidej trochu nastrouhaného sýru a pokračuj další vrstvou, až vyskládáš celý pekáč. Nahoře zakonči bramborami a posypej červenou paprikou. Peč společně s kuřetem doměkka.
  6. Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na kuře a zelí (bílé).
  7. Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměním tě.

Kuře na zelí - foto postupFitness kuře na zelí - recept BajolaFit kuře na zelí - recept Bajola