Ingredience na fit kuře na zelí

Maso a zelí

  • 600 g kuřecích nebo krůtích stehen
  • 600 g kysaného zelí bílého nebo červeného
  • 1 lžička červené papriky (2 g)
  • olivový olej (5 ml)
  • sůl
  • pepř

Gratinované brambory

  • 800 g brambor
  • 150 g bílého nízkotučeného jogurtu
  • 180 g nizkotučná zakysaná smetana (8%)
  • 125 g mozarella light
  • 1 lžička červené papriky (2 g)
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  2. Zelí dobře propláchněte vodou a dejte na dno pekáče o rozměru 35 × 21 × 14 cm.
  3. Maso zbavte kůže a očistěte od tuku podle tohoto návodu, osolte, opepřete, posypejte paprikou, položte na zelí a postříkejte olivovým olejem pomocí dávkovače. Přiklopte.
  4. Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  5. Plátky brambor naskládejte na pečícím papírem vystlaný pekáč o rozměru 35 × 21 × 14 cm. Osolte a opepřete.
  6. Smíchejte jogurt a smetanu a dejte trochu na každou bramboru.
  7. Přidejte trochu nastrouhaného sýru a pokračujte další vrstvou, až vyskládáte celý pekáč. Nahoře zakončete bramborami a posypejte červenou paprikou.
  8. Obojí pečte souběžně 1 – 2 hodiny dle velikosti stehen.
  9. Můžete podávat i s fitness bramborovým knedlíkem.

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - uvař tento recept a vyhraj!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc poukázku MyProtein ve výši 1 000 Kč a jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži