Ingredience na recept
- 600 g kuřecích stehenních řízků (příp. prsních nebo mix)
- 2 velká jablka nebo 5 menších (300 g)
- 1 cibule (70 g)
- 2 lžičky kari (5 g)
- 4 lžíce přírodní sójové omáčky (60 ml)
- 500 ml vody
- řepkový olej (3 g)

Postup receptu
- Maso umyjte, očistěte od tuku a nakrájejte na kostičky. Místo kuřecích stehenních řízků můžete použít kuřecí nebo krůtí prsa, ale bude to sušší.
- Jablka zbavte jádřinců, umyjte a nakrájejte na kostičky. Můžete jich dát i více, pokud se jich potřebujete zbavit.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmahněte na trošce oleje. Používám dávkovač na olej.
- Přidejte maso, osmažte, přidejte jablka, sójovou omáčku, kari a zalijte vodou.
- Duste 30 – 40 minut, dokud omáčka nezačne být mírně hustá. Neměla by být úplně vodová, nicméne ještě mírně zhoustne po vychlazení.
- Podávejte s basmati nebo jasmínovo rýží uvařenou v rýžovaru, případně bramborovou kaší.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
Recept inspirován dle knihy Fit recepty II

Přidat komentář