Ingredience na recept
- 600 g kuřecích stehenních řízků (příp. prsních nebo mix)
- 2 velká jablka nebo 5 menších (300 g)
- 1 cibule (70 g)
- 2 lžičky kari (5 g)
- 4 lžíce přírodní sójové omáčky (60 ml)
- 500 ml vody
- řepkový olej (3 g)

Postup receptu
- Maso umyjte, očistěte od tuku a nakrájejte na kostičky. Místo kuřecích stehenních řízků můžete použít kuřecí nebo krůtí prsa, ale bude to sušší.
- Jablka zbavte jádřinců, umyjte a nakrájejte na kostičky. Můžete jich dát i více, pokud se jich potřebujete zbavit.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmahněte na trošce oleje. Používám dávkovač na olej.
- Přidejte maso, osmažte, přidejte jablka, sójovou omáčku, kari a zalijte vodou.
- Duste 30 – 40 minut, dokud omáčka nezačne být mírně hustá. Neměla by být úplně vodová, nicméne ještě mírně zhoustne po vychlazení.
- Podávejte s basmati nebo jasmínovo rýží uvařenou v rýžovaru, případně bramborovou kaší.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
- 💚 Chceš jídelníčky na hubnutí z mých receptů? Najdeš je v mojí tištěné kuchařce 👉 Stáhnout ukázku

Recept inspirován dle knihy Fit recepty II
Komentáře
Rada podle vás vařím a vyzkoušela jsem už spoustu receptu a jsou báječné moc díky Helena
Recepty od Vás jsou tak povedené a vypadají lahodně 😉 navíc ten švestkový koláč byl boží 😉 a zkoušely jsme i těsto na pizzu 😉 přejeme hodně úspěchů 😉
výborný recept, každopádně jako všechny od Vás 🙂
Tady ten zrovna můj není, ale chutnal mi natolik, že jsem ho sem musela dát 😀 Každopádně i tak díky za otestování a pochvalu!
Výborný recept, moc nám chutnal. Dnes jsem vařila poprvé a dávám si do oblíbených. Trochu jsem si jej upravila podle mých možností – kuřecí stehna jsem nahradila krůtími a sójovou omáčku (jelikož nemůžu nic ze sóji) půlkou vaničky hovězího bujonu. Oceňuji, že se nemusí ničím zahušťovat, jablka to udělají samy. Ať se Vám daří!
Dobry den Katko, moc diky za otestovani i tip na obmenu. Jsem rada, ze chutnalo i bez sojovky, i kdyz ta tomu dodava specialni smrnc 😉