Ingredience

Těsto

Ostatní

  • 4 lžíce kečupu (15 g)
  • 1 velké rajče (80 g)
  • 200 g kuřecích nebo krůtích prs nebo maso, které zbylo z vaření vývaru
  • 200 g žampiónů
  • 125 g mozarella light
  • oregáno
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej (3 g)

Postup

  1. Umyté rajče, žampiony a mozarellu nakrájejte na tenké plátky.
  2. Kuřecí maso zbavte tuku, nakrájejte na menší části, osolte, opepřete a osmahněte na trošce oleje do poloměkka.
  3. Žampiony osmažte na trošce oleje do poloměkka. Mezitím osolte.
  4. Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře propracujte v těsto. Pro rychlejší vyhnětení doporučuji použít kuchyňského robota s hnětací vidlicí.
  5. Rozdělte těsto na dvě části a vyválejte na pomoučeném vále.
  6. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  7. Přeneste těsto na pečící papír a případně ořežte dokulata podle velkého talíře. Ze zbylého těsta můžete udělat ještě jednu menší pizzu.
  8. Na vyválené těsto dejte cca 2 lžíce kečupu a pak rovnoměrně naskládejte všechny připravené ingredience.
  9. Nakonec posypte oregánem a bazalkou.
  10. Pečte 8 – 10 minut a hlídejte, aby se těsto nespálilo.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)