Ingredience na fit žampiónovou pizzu
Zdravé těsto na pizzu
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 vejce (50 g)
- 140 g celozrnné pšeničné mouky
- špetka soli
Ostatní ingredience na pizzu
- 100 g nízkotučné zakysané smetany (12%)
- 2 stroužky česneku (15 g)
- 125 g mozarella light
- 200 g žampiónů
- 200 g kuřecích nebo krůtích prs nebo maso, které zbylo z vaření vývaru
- oregáno
- bazalka
- sůl
- pepř
- řepkový olej (3 g)

Postup receptu
- Pokud nemáte maso připravené předem, např. z vaření vývaru, tak maso očistěte od tuku, nakrájejte na menší části, osolte, opepřete a osmahněte na trošce řepkového oleje do poloměkka. Doporučuju řepkový olej ve spreji.
- Mozarellu a žampiony nakrájejte na tenké plátky. Žampiony osmažte na trošce řepkového oleje do poloměkka. Mezitím osolte.
- Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře propracujte v těsto. Není potřeba používat kuchyňského robota. Pokud je těsto lepivé, přidejte trochu víc mouky. Těsto rozdělte na 3 části a vyválejte na pomoučeném vále.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Přeneste těsto na pečící papír a případně ořežte dokulata podle velkého talíře.
- Smíchejte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a natřete na vyválené těsto.
- Pak rovnoměrně naskládejte plátky mozarelly, žampiony a kuřecí maso a nakonec posypejte oregánem a bazalkou.
- Pečte cca 10 minut na 180 °C a hlídejte, aby se těsto nespálilo. Může to být méně i déle, záleží na tloušťce těsta.
- Nezapomeňte výsledek vyfotit a zapojit se do soutěže.
Přidat komentář