Ingredience na fit jogurtový mugcake z mikrovlnky
Těsto
- 1 vejce (50 g)
- 80 g bílého selského jogurtu 3,5 % tuku (Pilos – Lidl)
- 15 g vanilkového proteinu
- 15 g ovesné mouky vanilkové
- 50 ml nízkotučného mléka
- 50 g banánu
- kokosový olej na vymazání formiček (1 g)
Na dozdobení
- vysokoprocentní čokoláda bez cukru
- ovoce (jahody, kiwi, maliny, borůvky, fíky, hrozny)
- goji
- lněné semínko
- ořechy
- čekankový sirup

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit
Postup receptu
- Pořádně smíchejte jogurt a vejce, přidejte protein a mouku, znovu dobře smíchejte a přidejte vidličkou rozmačkaný banán a mléko. Vznikne polotekuté těsto. Používám plastovou odměrku, ze které se těsto pak dobře nalévá.
- Vymažte 2 malé zapékací mističky ideálně o průměru 9 cm kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky a nalijte do nich těsto.
- Pečte v mikrovlnné troubě na vysoký výkon obě souběžně 3 – 4 minuty. Dortíčky jsou hotové, když se začnou odlepovat od stěn a jdou dobře vyklopit. Neohřívejte moc dlouho, jinak se těsto vysuší, ztvrdne a nepůjde dobře vyklopit.
- Opatrně vytáhněte mističky pomocí rukavic, vyklopte na talíř a ihned dejte na každý dortíček 5 g čokolády, která se horkém roztopí.
- Nahoře dozdobte dle vlastní chuti, např. ovocem, ořechy, lněným semínkem a čekankovým sirupem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na mugcaky bez přízdob, a to na 1 ks. Na snídani doporučuju oba mugcaky jako jednu porci.
- Vyzkoušejte i tvarohový kakaový mugcake.
- Nezapomeňte se zapojit do soutěže.
Přidat komentář