Ingredience na jahodové donuty

Těsto

  • 60 g jahod
  • 2 vejce
  • 60 g ovesné mouky jahodové (nebo 40 g ovesné mouky jahodové a 20 g jahodového proteinu)
  • 1 lžička kypřícího prášku (2 g)
  • mléko nebo voda na případné doředění

Poleva

Na dozdobení

  • strouhaný kokos nebo rozemleté ořechy
  • kokosový olej na vymazání formy

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Postup receptu

  1. Rozehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Umyté jahody rozmixujte a smíchejte se zbytkem ingrediencí na těsto.
  3. Těsto nalijte do ideálně silikonové formy na donuty (6 ks). Pro jistotu ji vymažte kokosovým olejem, ať pak donuty jednoduše vyklopíte.
  4. Pečte 10 minut na 180 °C.
  5. Mezitím připravte polevu smícháním všech ingrediencí v nějaké hlubší misce. Polevu ochutnejte a doslaďte podle chuti.
  6. Do další hlubší misky si nasypte strouhaný kokos.
  7. Hotové donuty nechejte vychladnout a pak je namáčejte do polevy a do kokosu.
  8. Polevu nechejte dobře ztuhnout, ideálně donuty náskladejte do nějaké větší misky vedle sebe a dejte je do ledničky.
  9. Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít mleté ovesné vločky čokoládové, čokoládový protein a případně přidat 1 – 2 lžičky kakaa na vaření.

 

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)