Ingredience
- 150 g dýně Hokaidó
- 70 g očištěné mrkve
- 2 vejce (100 g)
- 50 ml polotučného mléka
- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- 5 g kypřícího prášku (1 lžička)
- 50 g vlašských ořechů
- 40 g rozinek (sultánek) nebo goji
- 100 g medu nebo čekankový sirup
- citrónová kůra z půlky citrónu
- 10 g kokosového oleje (1 lžíce)
Chceš ušetřit za ořechy, semínka a sušené ovoce? Kde koupit nejlevněji

Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Dýni umyjte, mrkev zbavte slupky a společně nastrouhejte nebo rozmixujte. Používám sekáček.
- Ořechy pomelte. Návod, jak nalouskat ořechy bez louskáčku
- Smíchejte zvlášť mokré a suché ingredience, pak dohromady a nakonec přidejte rozpuštěný kokosový olej.
- Dejte do menší silikonové formy na bábovku a pečte 60 minut. Otestujte zapíchnutím špejle, zda se těsto na špejli nelepí.
- Před servírováním můžete ještě polít medem a posypat ořechy.
Poznámky
- Místo mrkve můžete použít dýni.
- Kalorickou hodnotu snížíte, pokud vynecháte kokosový olej a rozinky.
- Pokud použijete větší formu (průměr 23 cm shora), doporučuji udělat z dvojité dávky, bábovka bude vyšší.
Komentáře