Ingredience na fit hruškový trifle

 

Piškot

Tvarohová náplň

  • 500 g nížkotučného tvarohu
  • 200 g hrušek (180 g očištěných)
  • 10 kapek vanilkového extraktu (2 ml)
 

Karamelizované hrušky

  • 150 ml vody
  • 1 vrchovatá lžíce čekankový sirup (50 g)
  • 800 g hrušek (720 g očištěných)
  • 200 g pomeranče (60 ml pomerančové šťávy + kůra)
  • 1 lžička skořice (3 g)

Na ozdobu

Fitness hruškový trifle - zdravý recept Bajola

Postup receptu

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte zvlášť všechny suché ingredience na piškot, zvlášť mokré a pak dohromady.
  3. Vytřete kulatou silikonovou formu o průměru 23 cm kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky.
  4. Těsto nalijte do formy a pečte 30 minut na 180 °C. Zda je těsto hotové, otestujte zapíchnutím špejle doprostřed korpusu (těsto se nesmí na špejli lepit).
  5. Než se korpus upeče, zkaramelizujte hrušky. Umyjte je, odstraňte jádřince a nakrájejte je na větší kostičky. Pomeranč umyjte, vymačkejte z něho štávu a kůru nasrouhejte. Do pánve nalijte vodu, přidejte čekankový sirup a nechejte přijít k varu. Pak přidejte hrušky, pomerančovou šťávu, kůru a skořici a pozvolna vařte 20 minut. Průběžně míchejte.
  6. Mezitím rozmixujte umyté a vyjádřincované hrušky na tvarohovou náplň, smíchejte je s tvarohem a vanilkovým extraktem. Pokud chcete náplň sladší, doslaďte čekankovým sirupem nebo sladidlem bez kalorií.
  7. Vychladlý korpus rozřežte na maličké kostičky zhruba 1 cm široké.
  8. Nachystejte si 9 skleniček o objemu 200 ml.
  9. Do skleničky dejte na dno zhruba 6 kostiček piškotu, pak lžíci zkaramelizovaných hrušek, lžíci tvarohové náplně a pak tyto vrstvy ještě jednou zopakujte. Nahoru dejte marokánku a můžete ještě polít sirupem bez kalorií, doporučuji příchut karamel (butterscotch).
  10. Nechejte vychladit v lednici ideálně přes noc, aby se všechny chutě spojily.
  11. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez marokánky. S půlkou marokánky má jeden trifle 286 kCal.

Fitness hruškový trifle - zdravý recept Bajola