Ingredience

Těsto

  • 220 g celozrnné žitné mouky a 10 g na podsypání
  • 100 g nízkotučného tvarohu
  • 50 ml nízkotučného mléka
  • 1 vejce (50 g)

Náplň

  • 500 g nastrouhaných jablek
  • 2 lžičky skořice (10 g)

Ostatní

  • 50 g rozinek (ideálně bez cukru)
  • 40 ml rumu nebo 1 lžička rumového aroma

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit Uveďte do poznámky "Bajola" a dostanete navíc zdarma kvalitní proteinovou tyčinku 😉

Fitness vánoční jablečná závin - recept Bajola

Postup

  1. Rozinky namočte do rumu a nechejte louhovat alespoň hodinu.
  2. Jablka zbavte jádřinců, umyjte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte skořici a podle chuti případně doslaďte sladidlem bez kalorií. Já nedoslazuji.
  3. Vmíchejte rozinky s rumem. Můžete přidat i nadrobno nasekané ořechy.
  4. Rozehřejte troubu na 170 °C.
  5. Smíchejte všechny ingredience na těsto a pořádně vyhnětejte v těsto pomocí kuchyňského robota.
  6. Těsto rozdělte na poloviny a každou polovinu rozválejte do čtvercového tvaru, podsypávejte moukou.
  7. Jablka rozdělte na poloviny a naneste na těsto rovnoměrně téměř až do okrajů.
  8. Těsto sviňte, okraje přehněte, přemístěte na pečícím papírem vystlaný plech a mírně přimáčkněte. Jestli se ptáte na rozdíl mezi závinem a štrúdlem, tak za mě je to jenom v technice zavinutí. Závin smotávám, ale štrůdl přehnu jednu půlku přes druhou. Krátký návod, jak smotat závin mám na YouTube.
  9. Pečte 40 – 50 minut, hlídejte, ať se těsto nespálí.
  10. Můžete podávat posypané sypkou stévií, přelité sirupem bez kalorí a posypané ořechy. K dokonalosti ho dotáhnete, pokud ho přelijete vanilkovým fitness krémem.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)