Ingredience

  • 450 g hovězího masa s kostí (předního)
  • 650 g hovězí kližky
  • 2 mrkve (140 g)
  • 2 petržele (100 g)
  • 1 cibule (70 g)
  • ½ celeru (100 g)
  • 3 bobkové listy
  • 8 kuliček celého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 lžička soli (3 g)
  • 1,3 l vody
Fitness hovězí vývar z pomalého hrnce - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Kořenovou zeleninu oloupejte, očistěte, umyjte a nakrájejte na kousky.
  2. Cibuli umyjte a přepulte.
  3. Z masa odstraňte tuk.
  4. Dejte všechny ingredience do pomalého hrnce a zalijte studenou vodou.
  5. Pomalte přiklopené 7 – 8 hodin na stupeň Low.
  6. Pokud se na povrchu usadí v průběhu vaření nečistoty, sesbírejte je naběračkou.
  7. Po uvaření vytáhněte maso z hrnce a vývar přeceďte přes jemný cedník. Pokud je vývar kalný, přeceďte ještě přes plátýnko nebo plenku.
  8. Mrkev rozmačkejte vidličkou nebo nakrájejte, ostatní zeleninu vyhoďte.
  9. Maso nakrájejte na malé kousky.
  10. Část masa s mrkví vraťte zpátky do vývaru. Zbytek použijte třeba na fitness rizoto.
  11. Dle chuti přisolte a připepřete.
  12. Můžete přidat polévkové semolinové nebo celozrnné těstoviny, případně jinou polévkovou vložku. Doporučuji uvařit zvlášť.
  13. Doporučuji polévku nechat přes noc v lednici a druhý den sesbírat tuk, který se usadí na povrchu.
  14. Nutriční hodnoty neuvádím, jelikož je popravdě nedokážu v tomto případě spočítat. Nevím, kolik tuku se vyvaří do polévky. 🙂 Použijte kdyžtak údaje z kalorických tabulek.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)