Ingredience na hovězí na houbách

Hovězí na houbách - fitness zdravý recept Bajola

Postup receptu

  1. Cibuli oloupej a nakrájej nadrobno. Žampióny umyj a nakrájej na plátky.
  2. Maso pořádně očisti od tuku, nakrájej na kostičky, přidej sůl, pepř a kmín a pořádně promíchej.
  3. Větší hrnec vystříkej řepkovým olejem, nechej rozehřát a osmahni cibulku. Pak přidej maso, zprudka opeč ze všech stran, přiklop a nechej 10 – 15 minut dusit. Maso pustí šťávu.
  4. Mezitím dej vařit vodu do varné konvice.
  5. K masu přidej zdravý bujón a zalij horkou vodou tak, aby všechno maso bylo ponořené. Zeslab a nechej pod pokličkou vařit 1 hodinu, případně můžeš péct v troubě na 250 °C.
  6. Po hodině přidej houby a vař přiklopené dalších 30 minut.
  7. Teď už zbývá jenom omáčku zahustit a dochutit. Pořádně rozmíchej celozrnnou mouku ve 100 ml vody a za stálého míchání nalívej postupně k masu. Řiď se konzistencí omáčky, možná nebudeš potřebovat celé množství anebo naopak budeš potřebovat více. Pokud by omáčka byla moc hustá, přilij trochu vody.
  8. Zvol povařte dalších 15 minut, nakonec přidej prolisovaný česnek a podle chuti případně dosol.
  9. Podávej s jasmínovou nebo basmati rýží uvařenou v rýžovaru.
  10. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  11. 🎄 VÁNOČNÍ AKCE 🎄 Nyní k tištěné kuchařce Fit bez diet e-kuchařka Fitness vánoční cukroví ZDARMA! Mlsej i na Vánoce bez výčitek 👉 Omrknout fit cukroví
Hovězí na houbách - fitness zdravý recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Hovězí na houbách můžeš zkusit uvařit i v pomalém hrnci, já jsem to v něm ještě nezkoušela.
  • Na talíři jsem ozdobila čerstvou petrželkou, kterou určitě vždycky slupni i v restauraci, protože její žvýkání pomáhá eliminovat případný zápach z úst zejména po konzumaci jídla s česnekem. 😉
  • Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.