Ingredience

Steak

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 1 stroužek česneku (6 g)
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu (3 g)
  • olivový olej (5 ml)
  • sůl
  • pepř

Pečené brambory

  • 200 g brambor
  • olivový olej (5 ml)
  • sůl

Dip

  • cottage sýr tužší konzistence
  • čerstvý nebo zavařený křen (Křenex)

Postup

  1. Maso vytáhněte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu.
  2. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  3. Maso opepřete a potřete olivovým olejem. Pozor, nesolte.
  4. Maso opečte na rozpálené pánvi 2 minuty z každé strany. Maso nepropichujte, aby nevytekla šťáva. Pak znovu potřete olivovým olejem, případně prolisovaným česnekem a rozmarýnem a dejte do trouby na 8 minut.
  5. Po vytažení z trouby nechte 5 minut odstát a poté osolte.
  6. Brambory dobře umyjte a nakrájejte na menší kousky. Poskládejte je na pečícím papírem vystlaný plech, osolte, postříkejte olejem ve spreji a pečte cca 20 minut.
  7. Můžete servírovat s dipem z cottage sýru a křenu.
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez dipu.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)