Ingredience
Steak
- 200 g hovězí svíčkové
- 1 stroužek česneku (6 g)
- 1 lžička sušeného rozmarýnu (3 g)
- olivový olej (5 ml)
- sůl
- pepř
Pečené brambory
- 200 g brambor
- olivový olej (5 ml)
- sůl
Dip
- cottage sýr tužší konzistence
- čerstvý nebo zavařený křen (Křenex)
Postup
- Maso vytáhněte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Maso opepřete a potřete olivovým olejem. Pozor, nesolte.
- Maso opečte na rozpálené pánvi 2 minuty z každé strany. Maso nepropichujte, aby nevytekla šťáva. Pak znovu potřete olivovým olejem, případně prolisovaným česnekem a rozmarýnem a dejte do trouby na 8 minut.
- Po vytažení z trouby nechte 5 minut odstát a poté osolte.
- Brambory dobře umyjte a nakrájejte na menší kousky. Poskládejte je na pečícím papírem vystlaný plech, osolte, postříkejte olejem ve spreji a pečte cca 20 minut.
- Můžete servírovat s dipem z cottage sýru a křenu.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez dipu.
Přidat komentář