Ingredience

Postup

  1. Rozehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Oddělte bílky od žloutků.
  3. Smíchejte dýňové pyré, ovesnou mouku a žloutky.
  4. Vymažte skleněnou formu o průměru 28 cm kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky
  5. Těsto dejte do formy a lžící rozprostřete až do okrajů. Pečte 10 minut na 180 °C.
  6. Mezitím zbavte jablka (hrušky) slupky, nastrouhejte na struhadle a přidejte skořici.
  7. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh pomočí ručního šlehače.
  8. Na předpečený korpus dejte vrstvu jablek a na ni sníh z bílků.
  9. Troubu zeslabte na 160 °C a pečte dalších 20 minut.

Poznámky

  • Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít ovesnou mouku čokoládovou, čokoládový protein a případně přidat 1 – 2 lžíčky kakaa na vaření.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)