Ingredience na fit banánový chlebíček
Těsto
- 250 g zralých banánů (gramáž bez slupky)
- 120 g jablečného pyré bez cukru
- 1 vejce M (50 g)
- 120 g ovesné mouky čokoládové
- 30 g čokoládového proteinu
- 20 g rozpuštěného kokosového oleje
- 15 g holandského kakaa
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu (2 ml)
- 5 g kypřící prášek do pečiva
- špetka soli
Ostatní
- 25 g vysokoprocentní čokolády bez cukru (do těsta)
- 15 g vysokoprocentní čokolády bez cukru (nahoru)
- 30 g banánu na ozdobu

Postup receptu
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Banány rozmačkejte vidličkou na kaši.
- Smíchejte zvlášť všechny mokré ingredience, zvlášť všechny suché ingredience a pak suché ingredience nasypejte k mokrým a dobře promíchejte.
- Do těsta přidejte nasekanou čokoládu.
- Těsto nalijte do menší formy ideálně na biskupský chlebíček o velikosti 10 × 20 × 6 cm. Pokud nemáte silikonovou, vystelte ji pečícím papírem.
- Nahoře ozdobte kolečky banánu a čokoládou.
- Pečte 30 minut na 180 °C, otestujte zapíchnutím špejle, těsto by se na ni nemělo lepit, příp. jen minimálně.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez čokolády (uvnitř i nahoře) a banánu nahoře.
- Nezapomeňte si přečíst poznámky níže a zapojit se do soutěže.
Poznámky k receptu
- Lze udělat i vanilkovou verzi, stačí použít ovesnou mouku vanilkovou, vanilkový protein a vynechat kakao.
- Na fotce jsem použila formu o velikosti 10 × 20 × 6,5 cm, která se nahoře mírně rozšiřuje, a udělala jsem dvojitou dávku, aby byl chleba hodně vysoký. V tomto případě je potřeba péct cca 50 minut.

Přidat komentář