Ingredience na recept
Korpus
- 200 ml mléka
- 50 ml vody
- 50 g ovesných vloček
- 15 g čokoládového proteinu
Švestková část
- 400 g švestek nebo blum (vypeckovaných)
- 1 lžíce skořice (5 g)
Náplň
- 1 vejce
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 3 lžíce čekankového sirupu (30 g) nebo sladidlo bez kalorií
Na ozdobu
- lněné semínko
- mandlové plátky
- čekankový sirup

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit
Postup receptu
- Umyjte, vypeckujte a nakrájejte švestky. Buď jen napůlky nebo nadrobněji. Na fotce jsou napůlky, ale zkoušela jsem obě varianty. Záleží na preferenci, půlky udělají mozaiku, nadrobněji se to zase líp jí.
- Mléko a vodu přiveďte k varu. Přisypejte ovesné vločky a za stálého míchání vařte 3 – 5 minut, dokud kaše nezhoustne.
- Odstavte z plotny, nechejte vychladnout 5 minut a vmíchejte protein.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Připravte si menší kulatou formu, použila jsem rozevírací o průměru 21 cm, kterou vystelte pečícím papírem, přesahy papíru odstřihněte nůžkami.
- Na dno formy rozprostřete směs z ovesné kaše, pak naskládejte švestky a posypte skořicí.
- Vajíčko, tvaroh a sladidlo dobře rozmíchejte, rozprostřete na švestky a pečte 25 minut na 180 °C.
- Po upečení nechejte zchládnout a ztuhnout v lednici ideálně přes noc.
- Před podáváním doporučuji trochu ohřát, posypat lněným semínkem, mandlovými plátky a polít čekankovým sirupem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené pouze na koláč bez přízdob.


Přidat komentář