Ingredience na zdravý švestkový koláč

Korpus

Švestková část

  • 400 g švestek nebo blum (vypeckovaných) 
  • 1 lžička skořice (5 g) 

Náplň

Na ozdobu

Fitness švestkový koláč z ovesné kaše - zdravý recept Bajola

Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji

Postup receptu

  1. Umyj, vypeckuj a nakrájej švestky. Buď jen napůlky nebo nadrobněji. Na fotce jsou napůlky, ale zkoušela jsem obě varianty. Záleží na preferenci, půlky udělají mozaiku, nadrobněji se to zase líp jí.
  2. Mléko a vodu přiveď k varu. Přisypej ovesné vločky a za stálého míchání vař 3 – 5 minut, dokud kaše nezhoustne.
  3. Odstav z plotny, nechej vychladnout 5 minut a vmíchej protein.
  4. Rozehřej troubu na 180 °C.
  5. Připrav si menší kulatou formu, použila jsem rozevírací o průměru 21 cm, kterou vystel pečícím papírem, přesahy papíru odstřihni nůžkami.
  6. Na dno formy rozprostři směs z ovesné kaše, pak naskládej švestky a posyp skořicí.
  7. Vajíčko, tvaroh a sladidlo dobře rozmíchej, rozprostři na švestky a peč 25 minut na 180 °C.
  8. Po upečení nechej vychladnout a ztuhnout v lednici ideálně přes noc.
  9. Před podáváním doporučuji trochu ohřát, posypat lněným semínkem, mandlovými plátky a polít čekankovým sirupem.
  10. Nutriční hodnoty jsou uvedené pouze na koláč bez přízdob.
  11. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Fitness švestkový koláč z ovesné kaše - zdravý recept BajolaFitness švestkový koláč z ovesné kaše - zdravý recept Bajola