Ingredience na zdravý švestkový koláč
Korpus
- 200 ml nízkotučného mléka (0,5%)
- 50 ml vody
- 50 g ovesných vloček
- 15 g čokoládového proteinu
Švestková část
- 400 g švestek nebo blum (vypeckovaných)
- 1 lžička skořice (5 g)
Náplň
- 1 ks vejce M (50 g)
- 250 g odtučněného tvarohu (ve vaničce)
- 3 lžíce čekankového sirupu (30 g) nebo sladidlo bez kalorií
Na ozdobu
- lněné semínko
- mandlové plátky
- čekankový sirup
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup receptu
- Umyj, vypeckuj a nakrájej švestky. Buď jen napůlky nebo nadrobněji. Na fotce jsou napůlky, ale zkoušela jsem obě varianty. Záleží na preferenci, půlky udělají mozaiku, nadrobněji se to zase líp jí.
- Mléko a vodu přiveď k varu. Přisypej ovesné vločky a za stálého míchání vař 3 – 5 minut, dokud kaše nezhoustne.
- Odstav z plotny, nechej vychladnout 5 minut a vmíchej protein.
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Připrav si menší kulatou formu, použila jsem rozevírací o průměru 21 cm, kterou vystel pečícím papírem, přesahy papíru odstřihni nůžkami.
- Na dno formy rozprostři směs z ovesné kaše, pak naskládej švestky a posyp skořicí.
- Vajíčko, tvaroh a sladidlo dobře rozmíchej, rozprostři na švestky a peč 25 minut na 180 °C.
- Po upečení nechej vychladnout a ztuhnout v lednici ideálně přes noc.
- Před podáváním doporučuji trochu ohřát, posypat lněným semínkem, mandlovými plátky a polít čekankovým sirupem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené pouze na koláč bez přízdob.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Komentáře