Ingredience na recept

Korpus

Švestková část

  • 400 g švestek nebo blum (vypeckovaných) 
  • 1 lžíce skořice (5 g) 

Náplň

Na ozdobu

Fitness švestkový koláč z ovesné kaše - zdravý recept Bajola

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Postup receptu

  1. Umyjte, vypeckujte a nakrájejte švestky. Buď jen napůlky nebo nadrobněji. Na fotce jsou napůlky, ale zkoušela jsem obě varianty. Záleží na preferenci, půlky udělají mozaiku, nadrobněji se to zase líp jí.
  2. Mléko a vodu přiveďte k varu. Přisypejte ovesné vločky a za stálého míchání vařte 3 – 5 minut, dokud kaše nezhoustne.
  3. Odstavte z plotny, nechejte vychladnout 5 minut a vmíchejte protein.
  4. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  5. Připravte si menší kulatou formu, použila jsem rozevírací o průměru 21 cm, kterou vystelte pečícím papírem, přesahy papíru odstřihněte nůžkami.
  6. Na dno formy rozprostřete směs z ovesné kaše, pak naskládejte švestky a posypte skořicí.
  7. Vajíčko, tvaroh a sladidlo dobře rozmíchejte, rozprostřete na švestky a pečte 25 minut na 180 °C.
  8. Po upečení nechejte zchládnout a ztuhnout v lednici ideálně přes noc.
  9. Před podáváním doporučuji trochu ohřát, posypat lněným semínkem, mandlovými plátky a polít čekankovým sirupem.
  10. Nutriční hodnoty jsou uvedené pouze na koláč bez přízdob.
Fitness švestkový koláč z ovesné kaše - zdravý recept Bajola Fitness švestkový koláč z ovesné kaše - zdravý recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)