Ingredience

  • 150 g rýže (ideálně kulatozrnné)
  • 700 ml nízkotučného mléka
  • 300 ml vody
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 1 čokoládový puding bez umělých aromat (45 g)
  • 50 g čokoládového proteinu
  • sladidlo bez kalorií (ideálně sukralóza, 1 malá odměrka = 5 mg)
  • ovoce (kiwi, maliny, granátové jablko)
  • strouhaný kokos

Postup

  1. Rýži nasypejte do 500 ml mléka a pomalu vařte, než se mléko zcela vsákne do rýže. Průběžně míchejte. Podle typu rýže může být potřeba více mléka.
  2. Poté nechejte chvíli pod pokličkou rýži odstát a připravte puding.
  3. Smíchejte 200 ml mléka s 300 ml vody, třetinu oddělte a vmíchejte do ní pudingový prášek. Poměr mléka a vody můžete libovolně měnit podle toho, kolik chcete přijmout bílkovin.
  4. Zbylé dvě třetiny přiveďte v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlijte směs s pudingem.
  5. Chvíli povařte, odstavte z ohně a oslaďte sladidlem.
  6. Vmíchejte tvaroh a smíchejte s rýží.
  7. Hmotu dejte do kulaté formy, ideálně silikonové o průměru 23 cm a dejte do lednice ztuhnout na několik hodin.
  8. Před podáváním ozdobte ovocem spíše kyselejším, např. kiwi, jahody, granátové jablko a posypejte strouhaným kokosem. Banány nedoporučuji, protože zhnědnou. Návod, jak vyloupat granátové jablko
  9. Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez přízdob.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)