Ingredience na fit celozrnné špaldové bulky

  • 320 g celozrnné špaldové mouky
  • 125 ml teplého nízkotučného mléka
  • 125 ml teplé vody
  • 1 vejce (50 g)
  • 4 g instantního droždí
  • 1 lžička soli
  • sezamová semínka (3 g)
  • olivový olej extra panenský (3 g)

Postup receptu

  1. V míse smíchejte všechny ingredience a propracujte těsto pomocí kuchyňského robota.
  2. Volitelně můžete do těsta přidat různé druhy semínek (např. sezamová, lněná, slunečnicová, dýňová). Já jsem nedávala, ale příště dám.
  3. Přikryjte mísu utěrkou a dejte ji na minimálně na 60 minut pod peřinu. Nebo můžete použít urychlovač kynutí.
  4. Rozehřejte troubou na 180 °C.
  5. Vykynuté těsto rozdělte na 6 částí a z nich udělejte bochánky.
  6. Pokud se těsto lepí, podsypejte ho moukou.
  7. Bochánky naskládejte na pečícím papírem vystlaný plech a trošku je zploštěte.
  8. Bochánky postříkejte olejem ve spreji a posypejte sezamovým semínkem.
  9. Pečte 15 – 20 minut na 180 °C.

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - uvař tento recept a vyhraj!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc poukázku MyProtein ve výši 1 000 Kč a jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži