Ingredience

  • 250 g sladké brambory (cca polovina)
  • 1 lžíce olivového oleje (10 ml)
  • ½ lžičky soli
Fitness batátové chipsy - recept Bajola

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Polovinu sladké brambory zbavte slupky a nakrájejte ji na tenké plátky. Snažte se krájet všechny stejně silné.
  3. Nakrájené brambory dejte do igelitového sáčku se ziplockem, přidejte olej a sůl, sáček zapněte a pořádne s ním zatřepejte, aby se všechno promísilo.
  4. Plech vystelte pečícím papírem a naskládejte na něj brambory, ideálně aby se nedotýkaly.
  5. Dejte péct na cca 10 minut a hlídejte, aby se chipsy nespálily. Pokud máte funkci gril, před koncem pečení ji zapněte.
  6. Pokud chcete snížit množství tuku, můžete chipsy připravit zcela bez oleje.
  7. Hodí se jako svačínka nebo příloha například ke clubsendviči.
Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)