Ingredience na zdravé chipsy z batát bez smažení

Zdravé batátové chipsy bez smažení - recept Bajola

Postup receptu

  1. Předehřej troubu na 200 °C.
  2. Sladké brambory umyj a nakrájej na tenké plátky. Snaž se krájet všechny stejně silné.
  3. Plech vystel pečícím papírem a naskládej na něj plátky batátů, ideálně aby se nedotýkaly.
  4. Plátky postříkej řepkovým olejem ve spreji a osol.
  5. Peč 15 – 20 minut na 200 °C a hlídej, aby se chipsy nespálily. Pokud máš funkci gril, před koncem pečení ji zapni. Chipsy musí být dobře propečené a křupavé.
  6. Hodí se jako svačinka, zdravé občerstvení místo chipsů nebo příloha například ke club sendviči.
  7. Nutriční hodnoty jsou uvedeny na 250 g batát a 3 ml oleje.
  8. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  9. Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměním tě!

Zdravé chipsy bez smažení - foto postup

Poznámky k receptu

  • Slupku z batát můžeš oloupat, ale doporučuju nechat, protože pod slupkou je nejvíc vitamínů.
  • Pokud chceš snížit množství tuku, můžeš chipsy připravit zcela bez oleje.
  • Pokud chceš naopak chipsy ještě chutnější, postříkej olejem i samotný pečící papír anebo je před pečením strč do uzavíratelného sáčku, přidej olej a sůl a pořádně protřepej.

Související produkty