Ingredience na fit budapešťskou pomazánku

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 250 g nízkotučného krémového sýru (creamcheese light)
  • 3 vejce
  • 1 lžička hořčice plnotučné, příp. dijonské nebo krémžské (10 g)
  • 3 lžičky mleté červené papriky (15 g)
  • 80 g čerstvé nebo sterilované červené papriky
  • sůl
  • pepř
Fitness budapešťská pomazánka - recept Bajola

Postup receptu

  1. Tvaroh a sýr vytáhněte z lednice a nechejte zahřát na pokojovou teplotu.
  2. Vejce uvařte natvrdo podle tohoto návodu. Já používám elektrický varič vajec, který doporučuju všema deseti, obzvlášť pokud často vaříte vejce natvrdo. Pak rozmačkejte vidličkou zvlášť bílky a zvlášť žloutky.
  3. Pokud máte čerstvou papriku, umyjte ji, rozkrájejte na menší části a povařte 5 minut v horké vodě, aby změkla. Pak ji nechejte vychladnout, sloupněte slupku a nakrájejte najemno.
  4. Dobře smíchejte tvaroh se sýrem, můžete rozmixovat pomocí ručního mixéru.
  5. Přidejte žloutky, hořčici a mletou papriku a dobře rozmíchejte. Pokud chcete pomazánku červenější, přidejte mleté papriky více.
  6. Pak vmíchejte rozmačkané bílky a nakrájenou sterilovanou nebo zblanžírovanou papriku.
  7. Ochutnejte a podle chuti osolte a opepřete.
  8. Pokud chce pomazánku pikantnější, můžete přidat trošku láku ze sterilované papriky a případně nadrobnou nakrájenou cibuli. Já nemám cibuli ráda, takže nedávám.
  9. Doporučuji namazat na domácí celozrnné rohlíky nebo použít jako pomazánku na jednohubky či chlebíčky nebo náplň do fit sýrové rolády. Nahoře můžete ozdobit nakrájenou paprikou.
  10. Skladujte v lednici v uzavřené nádobě a spotřebujte do 5 dní.
  11. Celá várka má cca 750 g. Jedna porce 125 g.

Budapešťská pomazánka - foto postup receptuZdravá budapešťská pomazánka - recept Bajola

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - uvař tento recept a vyhraj!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc poukázku MyProtein ve výši 1 000 Kč a jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži