Ingredience na fit sýrovou roládu
- 250 g cihla 30% eidamu (vcelku)
- 325 g fitness budapešťské pomazánky
- 200 g vysokoprocentní kuřecí nebo krůtí šunky (např. Lidl Pikok Pure)
Postup receptu na luxusní sýrovou roládu s nízkým obsahem tuku
- Předem si připrav náplň – fit budapešťskou pomazánku podle tohoto receptu.
- Sýr dej do igelitového sáčku.
- Do malého hrnce dej vařit vodu, jakmile začne vřít, odstav hrnec z plotny a ponoř do něj sáček se sýrem. Dávej pozor, aby se do sáčku nedostala voda. Hrnec přiklop pokličkou a počkej 20 – 30 minut, než se sýr roztaví. Sáček vytáhni nad hrnec a rukou sýr zmáčknětei, musí být úplně měkký, žádný tvrdý střed.
- Sýr vytáhni ze sáčku, polož na linku nebo podložku a rukou rozmáčkni, pokud ucítítš, že sýr není kompletně roztopený, ale uprostřed je ještě tuhý, nebyl ve vodě dostatečně dlouhoe. V tomto případě doporučuju opět vrátit do horké vody anebo dát sýr na talíř a na nízký výkon zahřát v mikrovlnce.
- Sýr rozválej pomocí válečku na tenkou placku. Snaž se, aby tvar byl co nejvíc pravidelný a obdélníkový.
- Na vyválenou placku sýru natři budapešťskou pomazánku, poklaď šunkou a sroluj do rolády. Pokud ji budeš rolovat z užší strany, bude větší, já jsem rolovala podélně.
- Roládu zabal do alobalu a nechej v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny. Pak ji rozkrájej na plátky a podávej na domácí celozrnné vece nebo jiném celozrnném pečivu. Nahoře můžeš ještě posypat jarní cibulkou.
- Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce končí 18. 12. 2024! 👉 Klikni a ušetři teď
Poznámky k receptu – jednoduchá zdravá sýrová roláda
- Nejlepší mozaiky dosáhneš, když šunka bude tmavá a pomazánka dostatečně červená.
- Když dášv pomazánky víc, bude roláda vypadat ještě líp.
- V USA jsem použila mozarellu low moisture part-skim, která má podobnou konzistenci jako eidam v ČR, ale s klasickou evropskou mozarellou to fungovat nebude.
- Může se stát, že sýr nepůjde dobře rozválet, může to být způsobeno tím, že není zcela roztopený nebo má příliš nízké procento tuku.
- Pokud se chceš vyhnout rozvalování, můžeš použít sýr plátkový, ten naskládat mírně přes sebe na plech vystlaný pečícím papírem a roztopit v troubě (na 180 °C cca 5 minut). Na roládě ale pak budou vidět mírné spoje.
- Vznikne 15 porcí, jedna cca 50 g. Kalorické hodnoty jsou uvedené bez pečiva.
Komentáře