Ingredience na fit sýrovou roládu

Fitness sýrová roláda - recept Bajola

Postup receptu na luxusní sýrovou roládu s nízkým obsahem tuku

  1. Předem si připrav náplň – fit budapešťskou pomazánku podle tohoto receptu.
  2. Sýr dej do igelitového sáčku.
  3. Do malého hrnce dej vařit vodu, jakmile začne vřít, odstav hrnec z plotny a ponoř do něj sáček se sýrem. Dávej pozor, aby se do sáčku nedostala voda. Hrnec přiklop pokličkou a počkej 20 – 30 minut, než se sýr roztaví. Sáček vytáhni nad hrnec a rukou sýr zmáčknětei, musí být úplně měkký, žádný tvrdý střed.
  4. Sýr vytáhni ze sáčku, polož na linku nebo podložku a rukou rozmáčkni, pokud ucítítš, že sýr není kompletně roztopený, ale uprostřed je ještě tuhý, nebyl ve vodě dostatečně dlouhoe. V tomto případě doporučuju opět vrátit do horké vody anebo dát sýr na talíř a na nízký výkon zahřát v mikrovlnce.
  5. Sýr rozválej pomocí válečku na tenkou placku. Snaž se, aby tvar byl co nejvíc pravidelný a obdélníkový.
  6. Na vyválenou placku sýru natři budapešťskou pomazánku, poklaď šunkou a sroluj do rolády. Pokud ji budeš rolovat z užší strany, bude větší, já jsem rolovala podélně.
  7. Roládu zabal do alobalu a nechej v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny. Pak ji rozkrájej na plátky a podávej na domácí celozrnné vece nebo jiném celozrnném pečivu. Nahoře můžeš ještě posypat jarní cibulkou.
  8. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  9. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Zdravá sýrová roláda - foto postupFit sýrová roláda - recept Bajola

Poznámky k receptu  – jednoduchá zdravá sýrová roláda

  • Nejlepší mozaiky dosáhneš, když šunka bude tmavá a pomazánka dostatečně červená.
  • Když dášv pomazánky víc, bude roláda vypadat ještě líp.
  • V USA jsem použila mozarellu low moisture part-skim, která má podobnou konzistenci jako eidam v ČR, ale s klasickou evropskou mozarellou to fungovat nebude.
  • Může se stát, že sýr nepůjde dobře rozválet, může to být způsobeno tím, že není zcela roztopený nebo má příliš nízké procento tuku.
  • Pokud se chceš vyhnout rozvalování, můžeš použít sýr plátkový, ten naskládat mírně přes sebe na plech vystlaný pečícím papírem a roztopit v troubě (na 180 °C cca 5 minut). Na roládě ale pak budou vidět mírné spoje.
  • Vznikne 15 porcí, jedna cca 50 g. Kalorické hodnoty jsou uvedené bez pečiva.