Ingredience

  • 250 g sladké brambory (cca polovina)
  • 10 ml olivového oleje extra panenského
  • ½ lžičky soli (3 g)
Fitness batátové hranolky - zdravý recept Bajola

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Sladkou bramboru zbavte slupky a nakrájejte ji na hranolky podle tohoto návodu.
  • Plech vystelte pečícím papírem, postříkejte olivovým olejem v dávkovači, naskládejte na něj hranolky, ideálně aby se nedotýkaly, znovu postříkejte olejem a osolte. Nebo můžete dát hranolky, olej a sůl (případně bylinky) do sáčku se ziplockem a protřepat vše v sáčku.
  • Pečte 15 – 20 minut a hlídejte, aby se hranolky nespálily. Pokud máte funkci gril, před koncem pečení ji zapněte.
  • Skvěle se hodí jako příloha k fitness panence v houbové omáčce.

Poznámky

  • Pokud chcete snížit množství tuku, můžete hranolky připravit zcela bez oleje.
  • V průběhu pečení můžete hranolky obrátit, ale není to nutné.
  • Z druhé poloviny můžete udělat batátové pyré. Stačí zabalit do alobalu, péct společně s hranolkami a pak ještě navíc 10 – 20 minut, dokud nebude batáta po zapíchnutí nože zcela měkká. Pak oloupejte a rozmixujte. Můžete použít jako přílohu nebo na pečení sladkostí.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)