Ingredience
- 250 g sladké brambory (cca polovina)
- 10 ml olivového oleje extra panenského
- ½ lžičky soli (3 g)

Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Sladkou bramboru zbavte slupky a nakrájejte ji na hranolky podle tohoto návodu.
- Plech vystelte pečícím papírem, postříkejte olivovým olejem v dávkovači, naskládejte na něj hranolky, ideálně aby se nedotýkaly, znovu postříkejte olejem a osolte. Nebo můžete dát hranolky, olej a sůl (případně bylinky) do sáčku se ziplockem a protřepat vše v sáčku.
- Pečte 15 – 20 minut a hlídejte, aby se hranolky nespálily. Pokud máte funkci gril, před koncem pečení ji zapněte.
- Skvěle se hodí jako příloha k fitness panence v houbové omáčce.
Poznámky
- Pokud chcete snížit množství tuku, můžete hranolky připravit zcela bez oleje.
- V průběhu pečení můžete hranolky obrátit, ale není to nutné.
- Z druhé poloviny můžete udělat batátové pyré. Stačí zabalit do alobalu, péct společně s hranolkami a pak ještě navíc 10 – 20 minut, dokud nebude batáta po zapíchnutí nože zcela měkká. Pak oloupejte a rozmixujte. Můžete použít jako přílohu nebo na pečení sladkostí.
Související produkty
Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!
Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)
Přidat komentář