Ingredience

  • 500 g vepřové panenky
  • 250 g žampiónů nebo jiných hub
  • 100 ml vody
  • 50 ml nízkotučného mléka
  • 15 g celozrnné žitné mouky
  • 100 ml kefíru nebo podmáslí
  • 1 lžička soli (5 g)
  • 1 lžička pepře (5 g)
  • 10 ml olivového oleje extra panenského
Fitness vepřová panenka v houbové omáčce - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Panenku naložte do oleje se solí a pepřem ideálně přes noc.
  2. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  3. Houby umyjte, nakrájejte na plátky a naskládejte do pekáčku. Zalijte marinádou z masa a případně ještě trochu dosolte.
  4. Maso zprudka opečte na pánvi cca 2 minuty z každé strany, položte ho do pekáčku na houby a zalijte vše vodou. Pokud máte výpek, dejte ho k houbám a masu také.
  5. Pečte 15 minut, přiklopte a pečte dalších 5 – 10 minut podle velikosti panenky.
  6. Houby se šťávou předělejte do pánve, zahřejte a mezitím pořádně rozmíchejte mouku v mléce a přidejte tuto jíšku k houbám. Přilejte kefír a chvíli vše společně provařte.
  7. Podle hustoty přidejte buď kefír nebo vodu, ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
  8. Pokud chcete chuť vytunit, můžete přidat nastrouhaný 30% eidam, případně jiný sýr dle preference, např. creamcheese.
  9. Podávejte s pečenými bramborami nebo batátovými hranolkami.
Fitness vepřová panenka v houbové omáčce - zdravý recept Bajola Fitness vepřová panenka v houbové omáčce - zdravý recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)