Ingredience

  • 350 g kuřecího skeletu
  • 1 mrkev (100 g)
  • 1 petržel (100 g)
  • 1 cibule (70 g)
  • ½ celeru (100 g)
  • 2 bobkové listy
  • 8 kuliček celého pepře
  • 2 lžičky soli (8 g)
  • 1,2 l vody
Fitness kuřecí vývar z pomalého hrnce - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Kořenovou zeleninu oloupejte, očistěte, umyjte a nakrájejte na kousky.
  2. Cibuli umyjte a přepulte.
  3. Pokud máte celé kuře, vyřežte skelet a použijte i případné odřezky masa zbavené tuku.
  4. Dejte všechny ingredience do pomalého hrnce a zalijte studenou vodou.
  5. Pomalte přiklopené 6 hodin a stupeň Low, případně 3 hodiny na stupeň High.
  6. Pokud se na povrchu usadí v průběhu vaření nečistoty, sesbírejte je naběračkou.
  7. Po uvaření vytáhněte maso z hrnce a vývar přeceďte přes jemný cedník. Pokud je vývar kalný, přeceďte ještě přes plátýnko nebo plenku.
  8. Mrkev rozmačkejte vidličkou nebo nakrájejte, ostatní zeleninu vyhoďte.
  9. Maso nakrájejte na malé kousky.
  10. Část masa s mrkví vraťte zpátky do vývaru. Zbytek použijte třeba na fitness rizoto.
  11. Dle chuti přisolte a připepřete.
  12. Můžete přidat polévkové semolinové nebo celozrnné těstoviny, případně jinou polévkovou vložku. Doporučuji uvařit zvlášť.
  13. Doporučuji polévku nechat přes noc v lednici a druhý den sesbírat tuk, který se usadí na povrchu.
  14. Nutriční hodnoty neuvádím, jelikož je popravdě nedokážu v tomto případě spočítat. Nevím, kolik tuku se vyvaří do polévky. 🙂 Použijte kdyžtak údaje z kalorických tabulek.