Ingredience na fitness pardubický dýňový perník
Těsto na perník
- 180 g dýňového pyré
- 3 ks vejce M (150 g)
- 150 g ovesné mouky čokoládové
- 90 g proteinový prášek čokoládový (příp. ovesná mouka, ale ochudíš se o bílkoviny)
- 45 g mandlí
- 10 g kypřícího prášku do perníku
Náplň do perníku
Poleva na perník
- 50 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
- 50 ml nízkotučného mléka (0,5 – 1,5 %)
Chceš ušetřit za ořechy a mouky? Použij slevový kód BAJOLA 👉 Otevřít e-shop
Postup receptu – jak upéct fit dýňový perník bez cukru
- Pokud chceš použít domácí chia marmeládu, je třeba ji připravit předem dle tohoto návodu.
- Předem je také potřeba připravit dýňové pyré podle tohoto návodu.
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Mandle namel nebo rozmixuj pomocí sekáčku.
- Smíchej všechny mokré ingredience na těsto, zvlášť suché a pak dohromady.
- Vystel plech pečícím papírem a lžící na něj dej 10 stejně velkých hromádek, které lžící vytvaruj dokulata.
- Peč cca 10 minut na 180 °C, zkontroluj propečení zapíchnutím špejle, zda se na ni těsto nelepí.
- Nechej vychladnout a slep půlky perníků marmeládou.
- Čokoládu a 30 ml mléka dej do mikrovlnné trouby a zahřívej na nízký výkon 10 – 30 sekund, dokud se nezačne čokoláda rozpouštět. Sleduj, ať se nespálí. Vytáhni, dobře promíchej a konzistenci případně dolaď přilitím dalšího mléka, aby čokoláda byla tak akorát hustá.
- Horní části perníků namoč do čokolády, ze zbytku můžeš ještě udělat šrafování a dej do lednice zcela ztuhnout a navlhnout.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené na kupovanou marmeládu bez cukru.
- ⭐ POZOR AKCE ⭐Teď můžeš získat ZDARMA jakoukoliv moji fitness e-kuchařku! Stačí si přidat do košíku 2 kuchařky a tu levnější máš gratis. Ušetříš až 628 Kč! 🎁 Můžeš kombinovat tištěnou i PDF knihu Fit bez diet s e-kuchařkami Fitness vánoční cukroví, Fitness domácí cukrárna nebo Fitness čokoholik anebo libovolné e-kuchařky mezi sebou. 👉 Vyber si e-kuchařku ZDARMA zde










Komentáře