Ingredience

Postup

  1. Jablka zbavte jádřinců, umyjte a nakrájejte na kostičky. Přidejte skořici a podle chuti případně doslaďte.
  2. Oddělte žloutky od bílků, k bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh pomocí ručního šlehače.
  3. Žloutky utřete se sladidlem a vmíchejte do sněhu.
  4. Rozehřejte troubu na 170 °C.
  5. Vločky zalejte horkou vodou, nechte ji vsáknout.
  6. Přidejte jogurt, prášek do pečiva a pořádně rozmíchejte.
  7. Nakonec do hmoty přidejte sníh se žloutky. Můžete také vmíchat rozinky nebo jiné sušené ovoce.
  8. Připravte si kulatou silikonovou formu se skleněným dnem o průměru 23 cm a vymažte ji kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky.
  9. Těsto vlijte do formy, nahoru dejte jablka a přitlačte je do těsta.
  10. Pečte 30 – 40 minut na 170 °C. Otestujte zapíchnutím špejle doprostřed koláče. Pokud se těsto nelepí, je hotový.
  11. Koláč je chutnější, když se nechá alespoň den uležet v lednici. Před servírováním ho můžete polít čekankovým sirupm a posypat ořechy.

Recept inspirován dle knihy Fit recepty II

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)