Ingredience na jablkový koláč z ovesných vloček

Fitness jablkový koláč z ovesných vloček - zdravý recept by Bajola

Postup receptu

  1. V rychlovarné konvici ohřejte vodu, zalijte ovesné vločky a nechte vsáknout.
  2. Jablka umyjte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kostičky a smíchejte se skořicí.
  3. Oddělte žloutky od bílků a z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh pomocí ručního šlehače. Žloutky rozmíchejte a opatrně vmíchejte do sněhu.
  4. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  5. K ovesným vločkám přidejte prášek do pečiva (případně protein), jogurt a pořádně rozmíchejte. Jogurt přidávejte po troškách, pokud budete mít jogurt moc řídký, pak ho tam dejte míň. Výsledné těsto by mělo být tekutější, ale ne příliš řídké. Ještě se totiž naředí sněhem.
  6. Nakonec do hmoty přidejte sníh se žloutky. Ochutnejte a podle chuti případně přislaďte sladidlem bez kalorií. Můžete také vmíchat rozinky nebo jiné sušené ovoce. 
  7. Připravte si kulatou formu o průměru 21 cm a vymažte ji kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky. (na obrázku jsem použila větší silikonovou se skleněným dnem, ale doporučuji menší a líp těsnící, tekutější těsto může z té silikonové vytíkat)
  8. Těsto vlijte do formy, nahoru dejte jablka a přitlačte je do těsta.
  9. Pečte 40 – 50 minut na 180 °C. Otestujte zapíchnutím špejle doprostřed koláče. Pokud se těsto nelepí, je hotový.
  10. Pokud se vám koláč nepodařilo dostatečně osladit, můžete ho před servírováním polít čekankovým sirupem a posypat ořechy.
  11. Nutriční hodnoty jsou uvedené na verzi s proteinem.

Recept inspirován dle knihy Fit recepty II

Ovesný jablkový koláč - zdravý fitness recept by BajolaZdravý jablečný koláč - fitness recept by Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)