Ingredience na jablkový koláč z ovesných vloček

  • 150 g ovesných vloček
  • 250 ml vroucí vody 
  • 50 g proteinového prášku vanilkového
  • kypřící prášek (12 g)
  • 50 g bílého nízkotučného jogurtu
  • 2 vejce M
  • špetka soli
  • 300 g jablek (očištěných od jádřinců)
  • 2 lžičky skořice (5 g)
  • 2 lžičky citrónové šťávy (10 ml)
  • sladidlo bez kalorií
  • kokosový olej na vymazání formy (2 g)
Fitness jablkový koláč z ovesných vloček - zdravý recept by Bajola

Postup receptu

  1. V rychlovarné konvici ohřejte vodu, zalijte ovesné vločky a nechte vsáknout.
  2. Jablka umyjte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kostičky a smíchejte se skořicí a citrónovou šťávou. Nemusíte je zbavovat slupky.
  3. Oddělte žloutky od bílků a z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh pomocí ručního šlehače. Žloutky rozmíchejte a opatrně vmíchejte do sněhu.
  4. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  5. K ovesným vločkám přidejte protein a prášek do pečiva, pořádně rozmíchejte.
  6. Nakonec do hmoty přidejte jogurt, promíchejte, a vmíchejte sníh se žloutky. Ochutnejte a podle chuti případně přislaďte sladidlem bez kalorií. Můžete také vmíchat rozinky nebo jiné sušené ovoce. 
  7. Připravte si silikonovou formu se skleněným dnem o průměru 23 cm a vymažte ji kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky.
  8. Těsto vlijte do formy, nahoru dejte jablka a přitlačte je do těsta.
  9. Pečte 60 minut na 180 °C. Otestujte zapíchnutím špejle doprostřed koláče. Pokud se těsto nelepí, je hotový.
  10. Pokud se vám koláč nepodařilo dostatečně osladit, můžete ho před servírováním polít čekankovým sirupem a posypat ořechy.

Recept inspirován dle knihy Fit recepty II

Ovesný jablkový koláč - zdravý fitness recept by BajolaZdravý jablečný koláč - fitness recept by Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)