Ingredience na tuňákovou fitness pizzu

Těsto

Ostatní ingredience

  • 4 lžíce kečupu (15 g)
  • 1 velké rajče (80 g)
  • 200 g listového špenátu (čerstvého nebo mraženého)
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g žampiónů
  • 2 vejce (100 g)
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (80 g)
  • 125 g mozarella light
  • řepkový olej (2 g)
  • oregáno, bazalka
  • sůl, pepř
Tuňáková fitness pizza - recept Bajola

Postup receptu

  1. Vejce uvařte natvrdo podle tohoto návodu.
  2. Česnek oloupejte. Umyté rajče, žampiony a mozarellu nakrájejte na tenké plátky.
  3. Žampiony osmažte na trošce oleje do poloměkka. Mezitím osolte.
  4. Ve stejné pánvi poduste špenát, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek.
  5. Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře propracujte v těsto. Pro rychlejší vyhnětení těsta doporučuji použít kuchyňského robota s hnětací vidlicí.
  6. Rozdělte těsto na dvě části a vyválejte na pomoučeném vále.
  7. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  8. Přeneste těsto na pečící papír a případně ořežte dokulata podle velkého talíře. Ze zbylého těsta můžete udělat ještě jednu menší pizzu.
  9. Na vyválené těsto dejte cca 2 lžíce kečupu a pak rovnoměrně naskládejte všechny připravené ingredience.
  10. Nakonec posypte oregánem a bazalkou.
  11. Pečte 8 – 10 minut a hlídejte, aby se těsto nespálilo.

Poznámky

  • Pokud použijete tuňáka v olivovém oleji, můžete místo kečupu potřít pizzu tímto olejem.
  • Pokud použijete mražený špenát, doporučuji ho nechat předem rozmrazit a vymačkat z něho po podušení přebytečnou vodu.