Ingredience

  • 500 g kuřecího nebo krůtího masa
  • 500 g lilku
  • 300 g cuketa
  • 720 ml rajčatové omáčky s bazalkou (Italiamo – Lidl)
  • 125 g mozarelly light nebo jiného nízkotučného sýru (např. Eidam 30%)
  • řepkový olej (5 ml)
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky. Osolte, opepřete a osmahněte na trošce oleje.
  2. Lilek a cuketu umyjte, nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a poduste na trošce oleje do změknutí.
  3. Přidejte maso, chvíli povařte společně a nakonec vmíchejte rajčatovou směs a ještě chvíli povařte.
  4. Servírujte s celozrnnými těstovinami a posypejte sýrem.
  5. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.