Ingredience na zdravého biskupského beránka z tvarohu
Základ na těsto
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 ml nízkotučného mléka
- 4 ks vejce (M)
- 1 citrón (kůra + 25 ml citrónové šťávy)
- 90 g celozrnné pšeničné mouky
- 45 g kokosové mouky
- 45 g hladké pšeničné mouky bílé
- 12 g kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody (5 g)
- sladidlo bez kalorií (3/4 odměrečky)
Ostatní
- 20 g sušených brusinek bez cukru
- 20 g góji
- 20 g mandlí nebo jiných ořechů
- 20 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
- moučkové přírodní sladidlo bez kalorií

Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup receptu
- Předehřej troubu na 180 °C.
- Nastrouhej kůru z citrónu a z poloviny vymačkej šťávu. Mandle a čokoládu nasekej nožem nebo v mixéru se sekáčkem nadrobněji.
- Pořádně smíchej tvaroh, vejce, mléko, citrónovou šťávu a citrónovou kůru a sladidlo.
- Zvlášť smíchej mouky, kypřící prášek a jedlou sodu a pak vsypej k tvarohové směsi. Dobře promíchej.
- Nakonec vmíchej brusinky, góji, mandle a čokoládu.
- Vymaž formu na beránka kokosovým olejem, případně i vysypej moukou. Já jsem použila silikonovou formu na beránka, u té to není potřeba. Můžeš případně použít i jiný typ formy, třeba na biskupský chlebíček.
- Peč 45 minut na 180 °C. Ke konci pečení zkontroluj zapíchnutím špejle doprostřed beránka. Těsto by se nemělo na špejli lepit.
- Po dopečení nechej beránka chvíli zchladnout, vyklop na velkou dřevěnou destičku a ještě zatepla posypej moučkovým sladidlem bez kalorií.
- V místě očí můžeš pomocí špejle udělat důlky a vtlačit do nich góji a kolem krku uvázat beránkovi mašličku.
- Krájej zoubkovaným nožem.
- Nutriční hodnoty ve 100 g: 176 kcal / 11 B / 16 S / 5 C / 6 T / 5 V.
- 💚 Chceš jídelníčky na hubnutí z mých receptů? Najdeš je v mojí tištěné kuchařce 👉 Stáhnout ukázku
Komentáře