Ingredience na biskupského beránka z tvarohu
Základ
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 ml nízkotučného mléka
- 4 vejce (M)
- 1 citrón (kůra + 25 ml citrónové šťávy)
- 90 g celozrnné pšeničné mouky
- 45 g kokosové mouky
- 45 g hladké pšeničné mouky bílé
- 12 g kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody (5 g)
- sladidlo bez kalorií (3/4 odměrečky)
Ostatní
- 20 g sušených brusinek bez cukru
- 20 g goji
- 20 g mandlí nebo jiných ořechů
- 20 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
- kokosová mouka (5 g)
Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Postup receptu
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Nastrouhejte kůru z citrónu a z poloviny vymačkejte šťávu. Mandle a čokoládu nasekejte nožem nebo v mixéru se sekáčkem nadrobněji.
- Pořádne smíchejte tvaroh, vejce, mléko, citrónovou šťávu a citrónovou kůru a sladidlo.
- Zvlášť smíchejte mouky, kypřící prášek a jedlou sodu a pak vsypejte k tvarohové směsi. Dobře promíchejte.
- Nakonec vmíchejte brusinky, goji, mandle a čokoládu.
- Vymažte formu na beránka kokosovým olejem, případně i vysypejte moukou. Já jsem použila silikonovou formu na beránka, u té to není potřeba. Můžete případně použít i jiný typ formy, třeba na biskupský chlebíček.
- Pečte 45 minut na 180 °C. Ke konci pečení zkontrolujte zapíchnutím špejle doprostřed beránka. Těsto by se nemělo na špejli lepit.
- Po dopečení nechejte beránka chvíli zchládnout, vyklopte na velkou dřevěnou destičku a ještě zatepla posypejte kokosovou moukou.
- V místě očí můžete pomocí špejle udělat důlky a vlačit do nich goji. Kolem krku uvažte beránkovi mašličku.
- Krájejte zoubkovaným nožem.
Přidat komentář