Ingredience na biskupského beránka z tvarohu

Základ

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 100 ml nízkotučného mléka
  • 4 vejce (M)
  • 1 citrón (kůra + 25 ml citrónové šťávy)
  • 90 g celozrnné pšeničné mouky
  • 45 g kokosové mouky
  • 45 g hladké pšeničné mouky bílé
  • 12 g kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody (5 g)
  • sladidlo bez kalorií (3/4 odměrečky)

Ostatní

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Velikonoční beránek biskupský tvarohový fit recept Bajola

Postup receptu

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Nastrouhejte kůru z citrónu a z poloviny vymačkejte šťávu. Mandle a čokoládu nasekejte nožem nebo v mixéru se sekáčkem nadrobněji.
  3. Pořádne smíchejte tvaroh, vejce, mléko, citrónovou šťávu a citrónovou kůru a sladidlo.
  4. Zvlášť smíchejte mouky, kypřící prášek a jedlou sodu a pak vsypejte k tvarohové směsi. Dobře promíchejte.
  5. Nakonec vmíchejte brusinky, goji, mandle a čokoládu.
  6. Vymažte formu na beránka kokosovým olejem, případně i vysypejte moukou. Já jsem použila silikonovou formu na beránka, u té to není potřeba. Můžete případně použít i jiný typ formy, třeba na biskupský chlebíček.
  7. Pečte 45 minut na 180 °C. Ke konci pečení zkontrolujte zapíchnutím špejle doprostřed beránka. Těsto by se nemělo na špejli lepit.
  8. Po dopečení nechejte beránka chvíli zchládnout, vyklopte na velkou dřevěnou destičku a ještě zatepla posypejte kokosovou moukou.
  9. V místě očí můžete pomocí špejle udělat důlky a vlačit do nich goji. Kolem krku uvažte beránkovi mašličku.
  10. Krájejte zoubkovaným nožem.

Velikonoční beránek - fit zdravý recept postup Bajola Beránek velikonoční tvarohový zdravý recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)