Ingredience
Celozrnné gnocchi
- 700 g brambor (ideálně varný typ C)
- 1 vejce (50 g)
- 160 g celozrnné špaldové mouky
- špetka soli
Kuřecí maso še špenátem
- 600 g kuřecích prs
- 450 g mraženého listového nebo drceného špenátu
- 150 – 200 ml vody
- 125 g mozarelly light
- 3 stroužky česneku (20 g)
- 1 lžička soli (5 g)
- ½ lžičky pepře (5 g)
- řepkový olej (5 ml)
Postup
- Špenát nechejte předem rozmrazit.
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte nebo rozmixujte nahrubo pomocí ručního mixéru.
- K bramborám přidejte zbylé ingredience na těsto a dobře vyhnětejte. Používám kuchyňského robota. Mouku dávejte postupně podle konzistence množství takové, aby vzniklo nepříliš lepivé těsto, záleží na moučnosti brambor.
- Vyválejte tenké válečky, ty rozkrájejte na malé kousky a vařte ve vroucí vodě po vyplavání k hladině 2 minuty. Podle množství a velikosti hrnce vařte po várkách.
- Vytáhněte naběračkou a propláchněte studenou vodou.
- Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
- Česnek oloupejte.
- Maso zprudka opečte pár minut na oleji, než se zatáhne. Mezitim ho osolte a opepřete.
- Přidejte špenát, vodu a nechte společně provařit cca 10 minut.
- Přidejte nastrouhanou mozarellu a nechejte ji rozpustit.
- Nakonec smíchejte s gnocchi a ještě chvíli prohřejte.
Přidat komentář