Ingredience

Celozrnné gnocchi

Kuřecí maso še špenátem

  • 600 g kuřecích prs
  • 450 g mraženého listového nebo drceného špenátu
  • 150 – 200 ml vody
  • 125 g mozarelly light
  • 3 stroužky česneku (20 g)
  • 1 lžička soli (5 g)
  • ½ lžičky pepře (5 g)
  • řepkový olej (5 ml)

Postup

  1. Špenát nechejte předem rozmrazit.
  2. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte nebo rozmixujte nahrubo pomocí ručního mixéru.
  3. K bramborám přidejte zbylé ingredience na těsto a dobře vyhnětejte. Používám kuchyňského robota. Mouku dávejte postupně podle konzistence množství takové, aby vzniklo nepříliš lepivé těsto, záleží na moučnosti brambor.
  4. Vyválejte tenké válečky, ty rozkrájejte na malé kousky a vařte ve vroucí vodě po vyplavání k hladině 2 minuty. Podle množství a velikosti hrnce vařte po várkách.
  5. Vytáhněte naběračkou a propláchněte studenou vodou.
  6. Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
  7. Česnek oloupejte.
  8. Maso zprudka opečte pár minut na oleji, než se zatáhne. Mezitim ho osolte a opepřete.
  9. Přidejte špenát, vodu a nechte společně provařit cca 10 minut.
  10. Přidejte nastrouhanou mozarellu a nechejte ji rozpustit.
  11. Nakonec smíchejte s gnocchi a ještě chvíli prohřejte.
Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)