Ingredience na zdravé celozrnné gnocchi se špenátem

Celozrnné gnocchi

Kuřecí maso še špenátem

  • 600 g kuřecích prs
  • 450 g mraženého listového nebo drceného špenátu
  • 150 – 200 ml vody
  • 125 g mozarelly light
  • 3 stroužky česneku (20 g)
  • 1 lžička soli (5 g)
  • ½ lžičky pepře (5 g)
  • řepkový olej (5 ml)

Postup receptu

  1. Špenát nechej předem rozmrazit.
  2. Brambory uvař ve slupce, oloupej a rozmačkej nebo rozmixuj nahrubo pomocí ručního mixéru.
  3. K bramborám přidej zbylé ingredience na těsto a dobře vyhnětej. Používám kuchyňského robota. Mouku dávej postupně podle konzistence množství takové, aby vzniklo nepříliš lepivé těsto, záleží na moučnosti brambor.
  4. Vyválej tenké válečky, ty rozkrájej na malé kousky a vař ve vroucí vodě po vyplavání k hladině 2 minuty. Podle množství a velikosti hrnce vař po várkách.
  5. Vytáhni naběračkou a propláchni studenou vodou.
  6. Oloupej česnek. Maso očisti od tuku, umyj a nakrájej na kostičky.
  7. Prolisovaný česnek orestuj na trošce oleje dozlatova, přidej maso a zprudka opeč pár minut, než se zatáhne. Mezitím ho osol a opepři.
  8. Přidej špenát, vodu a nechej společně provařit cca 10 minut.
  9. Přidej nastrouhanou mozarellu a nechej ji rozpustit.
  10. Nakonec smíchej s gnocchi a ještě chvíli prohřej.
  11. Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměna tě nemine! ➡️ Chci pomoct