Ingredience na fitness mangový cheesecake
Korpus na cheesecake
- 60 g mandlí (nebo jiných ořechů)
- 70 g datlové pasty nebo datlí
- 20 g strouhaného kokosu
- 40 g ovesných vloček
- 50 – 100 ml vody
- kokosový olej na vymazání formy (2 g)
Tvarohová vrstva
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 2 vejce (100 g)
- 250 g manga
Pudingová vrstva
- 200 ml nízkotučného mléka
- 300 ml vody
- 40 g karamelový puding bez cukru
- sladidlo bez kalorií
Chceš ušetřit za ořechy, semínka a sušené ovoce? Kde koupit nejlevněji

Postup receptu
- Datlovou pastu nebo datle, pokud jsou tvrdé, namočte přes noc ve vodě (v lednici) a pak z nich slijte vodu.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Kulatou formu ideálně silikonovou se skleněným dnem o průměru 23 cm vymažte kokosovým olejem.
- Rozmixujte všechny ingredience na korpus pomocí mixéru se sekáčkem a vzniklou hmotu rozprostřete na dno formy. Vodu přidávejte postupně podle konzistence, zde záleží na tom, jestli jste datle nebo pastu namáčeli, pak bude stačit vody míň nebo i žádná.
- Rozmixujte mango, smíchejte ho s tvarohem a vejci a vylijte na korpus. Návod, jak oloupat mango
- Pečte 40 minut na 180 °C.
- Mezitím připravte puding. Smíchejte mléko s vodou, třetinu oddělte a vmíchejte do ní puding. Zbylé dvě třetiny přiveďte v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlijte směs s pudingem. Chvíli povařte, odstavte z ohně a oslaďte sladidlem bez kalorií podle chuti.
- Hotový puding nalijte na upečený a mírně vychlazený dort, nechejte vychladnout a dejte ztuhnout do lednice. Já nechávám přes noc.
- Místo pudingu lze dát i želatinu, kterou uvaříte podle návodu, a přimícháte do ní rozmixované mango. Já jsem použila půl sáčku želatiny a asi 100 g manga. Přečtěte si můj článek o tom, proč je želatina perfektní pro fitness a hubnutí a jak se s ní pracuje
- Nahoře jsem ozdobila mangem, které není započítané do nutričních hodnot. Video, jak udělat ozdobu z manga, najdete také ve výše uvedeném návodu na oloupání manga.
- Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměna tě nemine! ➡️ Chci pomoct

Fitness domácí cukrárna
Stáhni si ukázku e-kuchařky zdarma!

Verze fitness mangového cheesecaku s želatinou
Komentáře
Dort vyzkoušený a je luxusní … jen navrch jsem udělala místo pudinku mangovou želatinu (rozmixovala jsem mango a přidala jednu práškovou želatinu Dr. Oetker). Moc děkuji za recept.
Dort jsem zkoušela poprve a tvaroh mi nějak neztuhnul, nevím, kde se stala chyba. Jinak celkově chuťově výborný. Já ho dělala na vrchu se zelatinou a mangem
Ahoj Miluško, díky za otesování i zpětnou vazbu. Je možné, že tvaroh byl řidší, tj. obsahoval více vody. V tomto případě bych to zkusila asi péct déle.