Ingredience na fitness mangový cheesecake
Korpus na cheesecake
- 60 g mandlí (nebo jiných ořechů)
- 70 g datlové pasty nebo datlí
- 20 g strouhaného kokosu
- 40 g ovesných vloček
- 50 – 100 ml vody
- kokosový olej na vymazání formy (2 g)
Mangová vrstva
- 500 g odtučněného tvarohu (ve vaničce nebo v alobalu, z alobalu bude cheesecake tužší)
- 2 ks vejce M (100 g)
- 250 g manga
Pudingová vrstva
- 200 ml nízkotučného mléka (0,5%)
- 300 ml vody
- 40 g karamelový puding bez cukru
- 50 g přírodního sladidla bez kalorií
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup receptu – jak upéct zdravý mangový cheesecake
- Datlovou pastu nebo datle, pokud jsou tvrdé, namoč přes noc ve vodě (v lednici) a pak z nich slij vodu.
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Kulatou formu ideálně silikonovou se skleněným dnem o průměru 23 cm vymaž kokosovým olejem.
- Rozmixuj všechny ingredience na korpus pomocí mixéru se sekáčkem. Vodu přidávej postupně podle konzistence, zde záleží na tom, jestli jsi datle nebo pastu namáčela, pak bude stačit vody míň nebo i žádná. Vzniklou hmotu rozprostři na dno formy.
- Oloupej mango (návod zde), 250 g rozmixuj v mixéru se sekáčkem, smíchej s tvarohem a vejci a vylij na korpus.
- Peč 40 minut na 180 °C.
- Mezitím připrav puding. Smíchej mléko s vodou, třetinu odděl a vmíchej do ní puding. Zbylé dvě třetiny přiveď v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlij směs s pudingem. Chvíli povař, odstav z ohně, oslaď sladidlem, ochutnej a případně přislaď.
- Hotový puding nalij na upečený a mírně vychlazený dort, nechej vychladnout a dej ztuhnout do lednice. Já nechávám přes noc.
- Místo pudingu můžeš dát i želatinu, kterou uvaříš podle návodu, a přimícháš do ní rozmixované mango. Já jsem použila půl sáčku práškové želatiny a asi 100 g manga. Přečti si kdyžtak můj velký návod, jak na želatinu.
- Nahoře jsem ozdobila mangem, které není započítané do nutričních hodnot. Video, jak udělat ozdobu z manga, najdeš také v návodu na oloupání manga.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Komentáře
Dort vyzkoušený a je luxusní … jen navrch jsem udělala místo pudinku mangovou želatinu (rozmixovala jsem mango a přidala jednu práškovou želatinu Dr. Oetker). Moc děkuji za recept.
Dort jsem zkoušela poprve a tvaroh mi nějak neztuhnul, nevím, kde se stala chyba. Jinak celkově chuťově výborný. Já ho dělala na vrchu se zelatinou a mangem
Ahoj Miluško, díky za otesování i zpětnou vazbu. Je možné, že tvaroh byl řidší, tj. obsahoval více vody. V tomto případě bych to zkusila asi péct déle.