Ingredience na fit pařížské rohlíčky

Těsto

Pudingový krém

Poleva

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Fitness pařížské rohlíčky vánoční cukroví recept Bajola

Postup receptu

  1. Datlovou pastu den předem namočte do vody, aby změkla a dobře se mixovala.
  2. Troubu rozehřejte na 150 °C.
  3. Mandle a datlovou pastu dobře rozmixujte v mixéru se sekáčkem. Mandle můžou být i se slupkou.
  4. Do směsi vmíchejte vejce a mouku. Vznikne mírně lepivé těsto. Pokud jste dali větší vejce, může být těsto příliš tekuté. V tomto případě dejte o trochu více mouky.
  5. Rukou tvarujte malé rohlíčky a dávejte je na pečícím papírem vystlaný plech.
  6. Pečte zhruba 15 minut na 150 °C.  kontrolujte, aby se nespálily. Po upečení nechejte zcela vychladnout.
  7. Mezitím připravte pudingové krém. Smíchejte mléko s vodou, třetinu oddělte a vmíchejte do ní puding. Zbylé dvě třetiny přiveďte v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlijte směs s pudingem. Chvíli povařte, odstavte z ohně a nechejte vychladnout. Pak vmíchejte protein a případně doslaďte sladidlem. Nechejte zcela vychladit v lednici.
  8. Vychlazený krém dejte do zdobící pistole, nastříkejte na rohlíčky a nechejte ztuhnout v lednici minimálně půl hodiny.
  9. Poté rozpusťte mléko a čokoládu nad párou. Do kastrůlku nalijte trochu vody, přiveďte k varu, dejte nad něj kovovou misku s mlékem a čokoládou a nechejte rozpustit. Neustále míchejte. Nezahřívejte zbytečně dlouho, aby směs příliš nezhoustla. Jakmile je vše rozpuštěné, odstavte z páry a pak co nejrychleji rohlíčky v čokoládě namáčejte, poleva totiž rychle tuhne. Poté rohlíčky opět nechejte dobře ztuhnout v lednici.
  10. Vznikne 32 ks.
  11. Nezapomeňte si přečíst poznámky níže.
Fitness pařížské rohlíčky vánoční cukroví recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Alternativně můžete místo pudingové náplně použít i avokádovou nutellu, ta je konzistenčně pevnější.
  • Rohlíčky můžete namáčet i v samotné čokoládě, ale vysokoprocentní čokoláda je hrozně intenzivní a bude dost přebíjet krém, proto jsem ji naředila mlékem i za cenu toho, že to tak perfektně neztuhne.
  • Hlavní foto u receptu je s avokádovou nutellou a nezředěnou čokoládou, druhé foto je s pudingovým krémem a zředěnou čokoládou.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)