Ingredience na fit kokosové ježky
Těsto
- 3 vejce S (40 g)
- 2 lžíce čekankového sirupu (30 g)
- 400 ml nízkotučného mléka
- 100 g vlašských ořechů
- 300 g ovesné mouky čokoládové
- 50 g čokoládového proteinu
- 1 lžička kypřícího prášku (5 g)
- ½ lžičky jedlé sody (2 g)
Rumová lázeň
- 200 ml nízkotučného mléka
- 50 ml rumu
- 1 lžíce holandského kakaa (10 g)
- sladidlo bez kalorií (½ pidiodměrky)
Ostatní
- 100 g jemně strouhaného kokosu
Chceš ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Postup receptu
- Troubu rozehřejte na 180 °C.
- Ořechy rozemelte nebo rozmixujte dohladka pomocí mixéru se sekáčkem.
- Smíchejte zvlášť všechny mokré ingredience, zvlášť suché a pak dohromady. Vznikne lité těsto.
- Těsto nalijte do pečícím papírem vystlané vyšší formy o rozměru cca 35 × 25 cm.
- Pečte 30 minut na 180 °C a otestujte zapíchnutím špejle doprostřed těsta. Pokud je špejle čistá, je těsto hotové.
- Mezitím smíchejte všechny ingredience na rumovou lázeň a podle chuti doslaďte sladidlem bez kalorií.
- Po vychladnutí korpus rozřezejte na co nejpravidelnější kostičky.
- Jednotlivé kostičky napichujte na špejli, namáčejte v rumové lázni a ihned obalte v kokosu. Kokos musí být jemně strouhaný, nahrubo strouhaný by nedržel.
- Vznikne 70 ks. Můžete udělat i z poloviční dávky, ale musíte dát do menší formy.
- Skladujte v chladu, kde vydrží 3 – 4 týdny.
- V e-booku Fitness domácí cukrárna najdete kromě jiného i několik dalších fitness vánočních receptů.

Komentáře