Ingredience na fit buchtičky se šodó

Dukátové buchtičky

Vanilkový krém

Fitness dukátové buchtičky se šodó recept Bajola

Postup receptu

  1. Mléko, tvaroh a vejce vytáhni alespoň 30 minut předem z lednice a nechej zahřát na pokojovou teplotu.
  2. Mouku prosej přes jemné sítko. Čtvrtinu dej stranou a do zbytku vmíchej sušené droždí, sůl a sladidlo.
  3. Přidej mléko, tvaroh a vejce a ručně nebo pomocí kuchyňského robota vypracuj vláčné těsto. Podle konzistence přidávej pomalu zbytek mouky. Těsto musí být vláčné a nepříliš lepivé. Mouky můžeš potřebovat méně nebo více, záleží na vodnatosti surovin a savosti mouky.
  4. Vypracované těsto nechej hodinu kynout přikryté na teplém místě, dokud nezdvojnásobí objem. Můžeš použít urychlovač kynutí.
  5. Pekáček o velikosti cca 30 × 34 cm vystříkej troškou řepkového oleje ve spreji.
  6. Vykynuté těsto rozděl na 8 částí, z každé části vyválej dlouhý váleček a válečky skládej na pekáček kousek od sebe.
  7. Pak nožem nebo dělící kartou rozděl těsto na kostičky, viz foto postup, a znovu nechej přikryté kynout 20 minut.
  8. Troubu rozehřej na 170 °C a vykynuté buchtičky peč 20 – 30 minut dozlatova.
  9. Mezitím uvař vanilkový puding. Ve třetině mléka rozmíchej pudingový prášek, zbytek mléka přiveď k varu a pak do něj nalij pudingovou směs, míchej do zhoustnutí a nakonec oslaď sladidlem bez kalorií. Ochutnej a případně doslaď.
  10. Buchtičky podávej přelité vanilkovým pudingem. 1 porce je cca 90 g buchtiček a 170 g vanilkového krému.
  11. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  12. Pokud recept vyzkoušíš a pochlubíš se s ním na sociálních sítích, budu ráda, když mě označíš @bajolafitcz.

Dukátové buchtičky s krémem foto postupZdravé buchtičky se šodó - recept BajolaFit dukátové buchtičky s vanilkovým krémem - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Pekáček musí být plechový. Nedoporučuju keramický, protože ten vede úplně jinak teplo a buchtičky pak nezezlátnou.
  • Velikost buchtiček se reguluje tloušťkou válečků. Pokud chceš buchtičky větší, vyválej méně širších válečků a rozkrájej na větší čtverečky.
  • Pokud chceš ještě navýšit bílkoviny, můžeš do vanilkového krému přimíchat vanilkový proteinový prášek nebo tvaroh.
  • Nespotřebované buchtičky skladuj v lednici a před konzumací ohřej v mikrovlnné troubě. Pudingový krém doporučuju pro lepší konzistenci ohřívat na plotně.
  • Nutriční hodnoty ve 100 g buchtiček: 214 kCal / 11 g B / 44 g S / 2 g C / 2 g T. Nutriční hodnoty ve 100 g vanilkového krému: 52 kCal / 3 g B / 14 g S / 4 g C / 0 g T.

Související produkty