Ingredience na fit nepečený piškotový jablečný dort
- 1 kg jablek (oloupaných a vyjádřincovaných)
- 600 ml vody
- 2 ks bio vanilkového pudingového prášku (80 g)
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 g nízkotučné zakysané smetany (8%)
- sladidlo bez kalorií
- 80 ks domácích celozrnných piškotů bez cukru
- skořice

Postup receptu
- Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky, dejte do hrnce, zalijte 200 ml vody a přiveďtě k varu. Vařte do změknutí cca 20 minut.
- Mezitím rozmíchejte puding v 400 ml vody.
- Jakmile jsou jablka měkká, rozmačkejte je šťouchadlem na brambory a vlijte do nich pudingovou hmotu. Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte 2 minuty do zhoustnutí.
- Vyložte silikonovou formu se skleněným dnem o průměru 23 cm piškoty (ty si připravuju den předem), zalijte jednou třetinou jablečné směsy a pak to samé zopakujte dvakrát (vzniknou tedy 3 vrstvy).
- Nechejte dort vychladnout a mezitím smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu. Podle chuti oslaďte sladidlem bez kalorií a natřete na dort.
- Nechejte pořádně ztuhnout v lednici (já nechávám přes noc) a před podáváním posypejte skořicí.
Komentáře
vypadá to luxusně,určitě v nejbližší době vyzkouším