Ingredience
Korpus
- 50 g ovesných vloček
- 60 g lískových ořechů
- 40 g datlí nebo datlové pasty
- 100 ml vody (z datlí)
- 1 lžička holandského kakaa (2 g)
- kokosový olej na vytření formy (2 g)
Karamelová vrstva
- 120 g datlí nebo datlové pasty
- ½ lžičky skořice (1 g)
- 100 – 200 ml vody (z datlí)
Krém
- 300 ml nízkotučného mléka
- 1 vanilkový puding bez cukru (45 g)
- 25 g světlého proteinového prášku (např. vanilka nebo bílá čokoláda), případně další vanilkový puding
- 250 g Skyru nebo nízkotučného tvarohu
- 250 g ricotty (Lidl)
- 1 vejce (50 g)
Horní vrstva
- 75 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
- 100 – 150 ml nízkotučného mléka
- 40 g lískových ořechů
- 10 g conflakes nebo ovesných lupínků
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji

Postup
- Datle nebo datlovou pastu namočte přes noc do vody.
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Ovesné vločky a lískové ořechy na korpus rozmixujte dohladka v mixéru se sekáčkem. Přidejte datle, kakao, vodu z datlí a pořádně rozmixujte.
- Těsto rozprostřete rovnoměrně na dno formy o průměru 20 - 21 cm, kterou vytřete kokosovým olejem.
- V mixéru se sekáčkem rozmixujte dohladka všechny ingredience na karamelovou vrstvu, měla by vzniknout hladká hmota mírně tekutá. Pokud je hmota moc hustá, přidejte více vody z datlí.
- Smíchejte všechny ingredience na krém a vyšlehejte je pomocí ručního mixéru do hladké hmoty. Konzistence bude tekutější. Podle chuti doslaďte sladidlem bez kalorií, ale pokud dáte protein, doslazovat nebude potřeba. Datlová vrstva to dostatečně osladí.
- Polovinu krému nalijte na korpus, pak pomocí lžíce dejte shluky karamelové vrstvy po celé ploše formy, zalijte druhou polovinou krému a pečte 50 minut.
- Po upečení dejte nahoru rozdrcené cornflakes a zalijte čokoládovou polevou, kterou vyrobíte rozpuštěním čokolády nad párou nebo v mikrovlnné troubě (na nejnižší výkon pár sekund) a do takto rozpuštěné čokolády přimíchejte teplé mléko tak, aby vznikla hladká poleva. Polevu je potřeba rychle míchat. Pokud se zdrcne, přidejte více teplého mléka a hmotu rozmíchejte. Nakonec posypejte mírně rozdrcenými lískovými ořechy.
- Nechejte vychladit v lednici ideálně přes noc, nicméně doporučuji konzumovat v pokojové teplotě (líp chutná).

Komentáře