Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 mrkev (50 g)
  • 1 petržel (50 g)
  • ¼ celeru (30 g)
  • 2 bobkové listy
  • 8 kuliček nového koření
  • 6 kuliček černého pepře
  • 1 litr vody
  • 1 lžička mleté papriky (5 g)
  • 1 lžička soli (3 g)
  • ½ lžičky pepře (0,5 g)
  • 3 lžíce olivového oleje (45 ml)

Postup

  1. Kořenovou zeleninu zbavte slupky a rozkrojte na menší části.
  2. Do středně velkého hrnce dejte játra, kořenovou zeleninu, sítko s kořením (bobkový list, nové koření, černý pepř) a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené. Pozor nesolte.
  3. Vařte pozvolna 1 hodinu.
  4. Vytáhněte játra, zeleninu a sítko s kořením z hrnce a vývar přeceďte přes jemné sítko.
  5. Játra rozmixujte společně se solí, pepřem a mletou paprikou. Používám mixér se sekáčkem.
  6. Přilijte olivový olej a pak postupně přidávejte vývar z jater (1 – 2 dcl), abyste dosáhli požadované konzistence paštiky.
  7. Ochutnejte a dochuťte podle vlastní chuti.
  8. Dejte do skleničky a skladujte v lednici, kde vydrží zhruba týden.
  9. Namazat můžete třeba na fitness celozrnné bulky.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)