Ingredience na fit jahodové tvarohové knedlíky
Těsto
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 1 vejce (50 g)
- 100 g ovesné mouky vanilkové
- 150 g celozrnné špaldové mouky (nebo 100 g špaldové mouky a 50 g vanilkový protein)
Náplň
- 250 g jahod – 16 ks
Poleva / posýpka – příklady
- rozmixované jahody
- kakao
- kokos
- mletý mák
- kokosový olej
- sladidlo bez kalorií nebo sirup bez kalorií

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit
Postup receptu
- Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře propracujte v těsto ideálně v kuchyňském robotovi s hnětací vidlicí. Pokud se těsto lepí, přidejte více celozrnné mouky. Záleží na konzistenci tvarohu.
- Jahody umyjte a zbavte stopky.
- Dejte vařit vodu do většího hrnce.
- Z těsta udělejte velký váleček a ten rozkrájejte nožem na 16 částí. Z každé části udělejte placku. Placku naplňte jahodou, dobře zabalte a v ruce vytvarujte do kuličky.
- Připravné knedlíky dejte vařit do vroucí vody, než nevyplavou (cca 7 minut). Po uvaření slijte vodu a knedlíky propláchněte pod studenou vodou.
- Při servírování můžete knedlíky polít rozpuštěným kokosovým máslem a posypat kakaem nebo mákem, kokosem nebo polít rozmixovanýmy jahodami. V případě potřeby i přisladit.
- Vznikne 16 ks = 4 porce.
- Nutriční hodnoty uvedeny bez polevy/posýpky na verzi s proteinem.
- Nezapomeňte si přečíst poznámky níže a zapojit se do soutěže.
Poznámky k receptu
- Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít mleté ovesné vločky čokoládové, čokoládový protein a případně přidat 1 – 2 lžíce kakaa na vaření.
- Pro usnadnění lze knedlíky připravit i vevnitř bez ovoce.
- Místo celozrnné špaldové mouky můžete použít i celozrnnou pšeničnou.
Komentáře