Ingredience

  • 3 ks (60 g) celozrnného toastového chleba (Rivercote – Lidl)
  • 1 menší steak kuřecího nebo krůtího prsa (80 g)
  • 1 vejce (45 g)
  • 1 plátek eidamu 30% nebo jiného sýru (20 g)
  • 1 lžička křenu ve skleničce (10 g) – Vitae d´Oro Kaufland
  • 2 plátky rajčete
  • 4 plátky cuketa nebo salátové okurky
  • 1 žampión
  • lístky salátu dle vlastní preference
  • sůl, pepř
  • 1 lžička řepkového nebo kokosového oleje (5 ml)
Fitness Club Sandwich podle Pohlreicha - recept Bajola

Postup

  1. Maso osolte, opepřete a na trošce tuku opečte z obou stran.
  2. Souběžně s masem připravte volské oko, osolte jej a jakmile bude téměř hotové, obraťtě jej, aby se zatáhl zcela i žloutek.
  3. Toastový chléb dejte opéct do toastovače.
  4. Mezitím nakrájejte žampión, rajče a cuketu nebo okurek na plátky.
  5. Žampiony a cuketu mírně osolte a z obou stran orestujte do změknutí.
  6. Toast natřete křenem, dejte na něj lístky salátu, rajče. cuketu (okurek) a volské oko.
  7. Další toast natřete křenem, přiklopte na první vrstvu, dejte opět lístky salátu, maso, žampiony, sýr a přiklopte třetím toastem.
  8. Do sendviče zapíchněte ke každé straně špejli, aby držel pohromadě.
  9. Pak ho můžete buď přepůlit nebo rozčtvrtit.
  10. Můžete podávat s batátovými chipsy nebo batátovými hranolkami.
  11. Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez batátových chipsů. I s batátovými chipsy vzniknou 2 porce, jinak jedna.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)