Ingredience na fit club sendvič

  • 3 ks (75 g) celozrnného toastového chleba (Rivercote – Lidl)
  • 1 menší steak kuřecího nebo krůtího prsa nebo stehna (80 g)
  • 1 vejce (45 g)
  • 1 plátek eidamu 30% nebo jiného sýru (20 g)
  • 1 lžička křenu ve skleničce (10 g) – Vitae d´Oro Kaufland
  • 4 plátky rajčete (20 g)
  • 4 plátky salátové okurky nebo cukety (20 g)
  • lístky salátu dle vlastní preference
  • sůl, pepř
  • řepkový olej ve spreji (3 ml)
Fit club sendvič - recept Bajola

Postup receptu

  1. Maso osol, opepři a na trošce řepkového oleje opeč z obou stran.
  2. Souběžně s masem připrav volské oko, osol jej a jakmile bude téměř hotové, obrať jej, aby se zatáhl zcela i žloutek. Pokud máš po ruce vejce natvrdo, můžete ho použít místo volského oka.
  3. Toastový chleba dej opéct do topinkovače a mezitím nakrájej rajče a okurek na plátky.
  4. Jeden toast natři křenem, dej na něj lístky salátu, rajče a volské oko. Další toast natři křenem, dej na ně lístky salátu, opečené maso a sýr. Nakonec dej oba chleby na sebe a přiklop třetím toastovým chlebem.
  5. Do sendviče zapíchni ke každé straně špejli, aby držel pohromadě. Pak ho buď přepůl nebo rozčtvrť.
  6. Můžeš podávat s batátovými chipsy nebo batátovými hranolkami.
  7. Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez batátových chipsů. I s batátovými chipsy vzniknou 2 porce, jinak jedna.

Club sendvič podle Pohlreicha - foto postupZdravý club sendvič - recept Bajola