Ingredience na slané palačinky se špenátem

Těsto na palačinky

Náplň palačinek

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 400 g čerstvého špenátu nebo 200 g mraženého špenátu (150 g zbaveného vody)
  • 5 stroužků česneku (15 g)
  • 1 lžička soli (4 g)
  • 1/4 lžičky pepře (2 g)
  • 100 g mozarelly light

Horní vrstva

  • 100 g mozarelly light
  • 1 vejce M (50 g)
  • 200 ml podmáslí
  • sůl
Fitness špenátové palačinky s tvarohem - recept Bajola

Postup receptu

  1. Pokud použiješ mražený špenát, nechej ho předem rozmrazit a pak z něj pořádně vymačkej vodu. Pokud použiješ čerstvý, tak ho podus pár minut na trošce řepkového oleje, dokud nezmenší svůj objem a pak z něj taky vymačkej vodu.
  2. Ke špenátu přidej prolisovaný česnek, přidej tvaroh a nastrouhanou mozarellu a podle chuti osol a opepři. V misce rozděl na 6 stejných částí a dej chladit do lednice.
  3. Rozmixuj dohladka všechny ingredience na těsto a na pánvi vystříkané troškou oleje ve spreji postupně upeč 6 palačinek.
  4. Mezitím smíchej všechny ingredience na horní vrstvu – vejce, podmáslí, nastrouhanou mozarellu a podle chuti přisol.
  5. Troubu rozehřej na 200 °C.
  6. Hotové palačinky namaž náplní, zaroluj a naskládej do olejem vystříkaného nebo pečícím papírem vystlaného pekáčku o rozměru 35 × 21 × 14 cm.
  7. Zalij připravenou vrchní směsí a peč 20 minut na 200 °C. Ke konci můžeš zapnout funkci gril.
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedené na 1 kus, ale jako jednu porci doporučuju 1,5 palačinky.
  9. Pokud recept vyzkoušíš a pochlubíš se s ním na sociálních sítích, budu ráda za označení @bajolafitcz
  10. Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměním tě!

Zapečené palačinky naslano - foto postupZdravé špenátové palačinky se sýrem - recept Bajola

Související produkty